Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Jucătorii de la Real Madrid şi Olympique Lyon şi-au arătat sprijinul pentru Abidal

Jucătorii de la Real Madrid şi Olympique Lyon şi-au arătat sprijinul pentru Abidal

Jucătorii de la Real Madrid şi Olympique Lyon şi-au arătat sprijinul pentru Abidal
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mar 2011   •   10:11

Cazul francezului Eric Abidal, căruia i-a fost descoperită o tumoră la ficat, a impresionat lumea fotbalului. Imediat după aflarea veştii, mai mulţi jucători au anunţat pe diferite reţele de socializare sau în cadrul unor conferinţe de presă faptul că sunt alături de fotbalistul francez al lui FC . Unii au mers chiar mai departe.

Înaintea partidei retur din optimile de finală ale Ligii Campionilor dintre Real Madrid şi Olympique Lyon, reprezentanţii celor două cluburi au încercat să-i convingă pe oficialii UEFA să permită jucătorilor să poarte tricouri cu mesaje de susţinere pentru Abidal. Forul european a refuzat însă cererea, susţinând că utilizarea tricourilor cu sloganuri în competiţiile europene este interzisă, indiferent de motive.

Mi se pare inuman. Dacă au interzis aşa ceva, cred că au luat o decizie greşită. Există lucruri mai importante decât fotbalul: viaţa. Uneori, dăm prioritate unor lucruri care nu au nimic în comun cu ceea ce este important”, a declarat Xavi la aflarea deciziei UEFA.

Totuşi, jucătorii celor două echipe nu au ţinut cont de decizia UEFA şi, la finalul meciului câştigat de Real Madrid cu 3-0, şi-au pus peste echipamentul de joc tricouri cu mesaje de susţinere pentru fundaşul stânga al catalanilor: „Animo Abidal!”. Un gest care dovedeşte că, în anumite situaţii, regulile sau rivalitatea pot fi lăsate deoparte.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close