Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Laporta critică Real Madrid şi cere decenţă: "Barcelona nu va face transferuri excesiv de scumpe"

Laporta critică Real Madrid şi cere decenţă: "Barcelona nu va face transferuri excesiv de scumpe"

Laporta critică Real Madrid şi cere decenţă: "Barcelona nu va face transferuri excesiv de scumpe"
Sursa foto: juan laporta
08 Iun 2009   •   19:08

Rivale de moarte, Real Madrid şi FC Barcelona au o politică diametral opusă şi în ceea ce priveşte transferurile de jucători. "Los Merengues" vor să dea mai multe lovituri în acestă vară, iar preşedintele madrilen Florentino Perez vrea să cheltuie 200 de milioane de euro pe transferuri. Preşedintele Barcelonei, Juan Laporta, se opune acestei practici şi spune că este o "lipsă de bun simţ" să cheltui atât de mulţi bani pe aducerea de jucători.
Finalul sezonului a venit în Spania, un sezon fabulos pentru Barcelona, care a câştigat toate trofeele puse în joc pentru o echipă iberică. Real Madrid a profitat şi a trecut repede pe prima pagină a ziarelor, deşi a avut un sezon sportiv mult sub aşteptări. Antrenorul Pellegrino, proaspăt instalat la Real Madid, l-ar putea avea avea sub comanda sa pe fostul campion mondial Kaka, care ar putea părăsit AC Milan pentru 65 de milioane de euro, cu zece mai puţin decât suma plătită în 2001 pentru Zinedine Zidane. Cristiano Ronaldo ar putea primi şi el o ofertă fabuloasă din capitala Spaniei, datorită unei clauze care îi obligă pe spanioli să plătească 30 de milioane de euro "Balonului de Aur" dacă nu vor încerca să îl aducă pe Santiago Bernabeu. Francezul Frank Ribery ar putea fi adus şi el la Real pentru o sumă importantă de bani, iar Juan Laporta s-a arătat iritat de banii aruncaţi de rivală pe piaţă.
Conducătorul Barcelonei este adeptul creşterii jucătorilor în propria curte, Messi, Xavi, Iniesta, Puyol, Valdes, Krkic, Pique sau Busquets fiind toţi produşi ai şcolii de fotbal catalane. Din acest motiv, Laporta nu înţelege de ce Madrilenii cheltuie atât de mulţi bani pentru jucători cu nume:
"Sper să nu ajungem în situaţia să plătim sume excesiv de mari pentru jucători", a declarat Laporta, potrivit Mediafax.
Catalanii se tem că rivala Real Madrid ar putea să "strice" piaţa, adică să ridice artificial preţurile jucătorilor, făcându-i pe cei care vând jucători să refuze ofertele medii, sperând că vor veni unele mult mai mari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Barcelona Real Madrid
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close