Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Inter Milano şi Bayern Munchen s-au calificat în optimile de finală

Liga Campionilor: Inter Milano şi Bayern Munchen s-au calificat în optimile de finală

Liga Campionilor: Inter Milano şi Bayern Munchen s-au calificat în optimile de finală
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    23 Noi 2011   •   00:09

Inter Milano şi Bayern Munchen se alătură lui Real Madrid, FC Barcelona şi AC Milan în grupul echipelor calificate în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în urma rezultatelor înregistrate marţi seară.

 
În grupa A, Bayern Munchen a câştigat pe teren propriu cu 3-1 în faţa lui Villarreal şi continuă să se afle pe primul loc, pe care nu-l mai poate pierde indiferent de rezultatul întâlnirii din ultima etapă. Dubla lui Ribery şi un nou gol al lui Mario Gomez au asigurat bavarezilor al patrulea succes în patru meciuri, în timp ce ibericii au punctat prin De Guzman.
 
Favorită la obţinerea locul 2 a devenit Napoli, care a învins pe Manchester City pe San Paolo cu scorul de 2-1. Uruguayanul Edinson Cavani a reuşit o dublă pentru formaţia italiană, Balotelli fiind autorul golului pentru trupa lui Roberto Mancini, care are nevoie de un succes împotriva lui Bayern în ultima etapă, dar şi de un pas greşit al napoletanilor în Spania.
 
Cu Cristi Chivu integralist, Inter Milano a remizat în Turcia cu Trabzonspor, scor 1-1, şi şi-a securizat prima poziţie în grupa B, după ce îşi asigurase şi calificarea fără a intra măcar pe teren, în urma victoriei pe care Lille a obţinut-o la Moscova, 2-0 cu TSKA.
 
În ultima etapă, Trabzonspor, aflată pe locul secund cu 6 puncte, va juca în Franţa cu Lille, echipa din Hexagon având 5 puncte, la fel ca şi TSKA Mosocva, care va întâlni pe Inter, la Milano.
 
Real Madrid a făcut scorul serii în grupa C, 6-2 pe Santiago Bernabeu cu Dinamo Zagreb. Francezul Benzema şi tânărul Callejon au reuşit câte o dublă, iar Higuain şi Mesut Ozil au completat lista marcatorilor pentru echipa din capitala Spaniei, care, pentru prima oară în istoria clubului, câştigă primele cinci meciuri disputate în Liga Campionilor. Formaţia antrenată de Jose Mourinho a ratat însă ocazia de a rămâne în continuare fără gol primit, Bekiraj şi Tomecak înscriind golurile de onoare ale croaţilor în ultimele zece minute.
 
Ajam Amsterdam a încheiat la egalitate în Franţa cu Olympique Lyon, scor 0-0, şi este aproape calificată în optimi. Olandezii au 8 puncte, cu trei mai multe decât formaţia din Hexagon, însă un golaveraj mult mai bun, 6-3, faţă de 2-6. Cum cele două întâlniri directe s-au terminat cu acelaşi rezultat, doar o înfrângere categorică în faţa Realului, coloborată cu un succes la scor al francezilor la Zagreb i-ar putea împiedica pe elevii lui Frank De Boer să joace în faza următoare a competiţiei.
 
Rezultate Liga Campionilor
 
Grupa A: Bayern - Villarreal 3-1, Napoli - Man. City 2-1
 
Grupa B: TSKA Moscova - Lille 0-2, Trabzonspor - Inter 1-1
 
Grupa C: Man. United - Benfica 2-2, Oţelul - FC Basel 2-3
 
Grupa D: Real Madrid - Dinamo Zagreb 6-2, Ol. Lyon - Ajax 0-0.
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close