Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Lyon îngroapă Anderlecht, Atletico Madrid câştigă în Grecia

Liga Campionilor: Lyon îngroapă Anderlecht, Atletico Madrid câştigă în Grecia

Liga Campionilor: Lyon îngroapă Anderlecht, Atletico Madrid câştigă în Grecia
Sursa foto: Sergio Aguero
20 Aug 2009   •   00:13


Atletico Madrid şi Lyon s-au apropiat decisiv de grupele Ligii Campionilor, după victoriile obţinute miercuri seară, în prima manşă a play-off-ului competiţiei. FC Zurich, Debrecen şi Maccabi Haifa au obţinut şi ele importante victorii în deplasare, pe ruta destinată campioanelor, şi se află de asemenea cu un picior în grupe.

Lyon se poate considera calificată după ce a zdrobit Anderlecht cu 5-1 pe Stade Gerland. Miralem Pjanic a deschis scorul pentru francezi după doar nouă minute de joc, iar Lisandro Lopez a dublat avantajul din penalty şase minute mai târziu. Michel Bastos a adăugat un al treilea gol în minutul 39 şi atacantul Bafetimbi Gomis a stabilit scorul primei reprize în minutul 42. În repriza secundă, Matias Suarez a înscris golul de onoare pentru Anderlecht, dar Gomis a restabilit avansul de patru goluri imediat, în minutul 63.

Spaniolii de la Atletico au obţinut şi ei o victorie importantă pe ruta destinată ?non-campioanelor?, învingând cu 3-2 Panathinaikos Atena, în Grecia. Maxi Rodriguez a deschis scorul în minutul 36, dar grecii aveau să egaleze la două minute după startul reprizei secunde. Diego Forlan a dus Atletico din nou în avantaj în minutul 63, iar partenerul său de atac, Sergio Aguero, a punctat pentru 3-1 şapte minute mai târziu. Scorul final a fost stabilit de Sebastian Leto, în minutul 74, astfel că Panathinaikos mai păstrează speranţe pentru returul de peste o săptămână.

Campioana Elveţiei, FC Zurich, s-a dovedit prea puternică pentru FK Ventspils şi a câştigat cu 3-0 în Letonia. Johan Vonlanthen a spart gheaţa în minutul 12 şi Silvan Aegerter a dublat avansul în minutul 55. Dusan Djuric a făcut 3-0 cu 15 minute înainte de final şi FC Zurich bate la poarta grupelor Ligii Campionilor.

Nu la fel de uşoară va fi şi sarcina celor Debrecen şi Maccabi Haifa, care au învins la limită, în deplasare, Levski Sofia, respectiv Red Bull Salzburg. Ambele formaţii au câştigat cu 2-1, astfel că trebuie să fie precaute în partidele retur de săptămâna viitoare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Atletico Madrid Olympique Lyon
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close