Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Luis Enrique o va antrena pe FC Barcelona din sezonul viitor

Luis Enrique o va antrena pe FC Barcelona din sezonul viitor

Luis Enrique o va antrena pe FC Barcelona din sezonul viitor
de M.T.    |    19 Mai 2014   •   23:33

Luis Enrique a fost numit oficial în funcţia de antrenor al echipei FC Barcelona, a anunţat site-ul oficial al clubului catalan.

Tehnicianul de 44 de ani a semnat un contract valabil pe doi ani, după ce, săptămâna trecută, şi-a reziliat contractul cu Celta Vigo, echipă pe care a condus-o la o clasare pe locul 9 în sezonul recent încheiat din La Liga.

Luis Enrique îl va înlocui pe Gerardo Martino, acesta prezentându-şi demisia imediat după ce FC Barcelona a obţinut doar o remiză pe teren propriu cu Atletico Madrid şi a ratat astfel şansa de a cuceri titlul.

Fost jucător la Real Madrid şi FC Barcelona, Luis Enrique era privit ca fiind urmaşul natural al lui Pep Guardiola, căruia i-a şi urmat de altfel la cârma echipei secunde a catalanilor.

O experienţă nereuşită în Italia, la AS Roma, fostul internaţional spaniol a revenit acasă şi a avut un sezon bun la Celta, echipă care a pus capăt ambiţiilor de titlu ale lui Real Madrid, printr-o spectaculoasă victorie cu 2-0 în penultima etapă.

Totodată, catalanii au confirmat şi transferul portarului german Marc-Andre ter Stegen, de la Borussia Monchengladbach, jucătorul de 22 de ani având sarcina de a-l înlocui pe Victor Valdes, al cărui contract cu gruparea catalană expiră în această vară.

×
Subiecte în articol: FC Barcelona La Liga
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close