Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Lyon şi Bayern Munchen s-au calificat în optimile Ligii Campionilor

Lyon şi Bayern Munchen s-au calificat în optimile Ligii Campionilor

Lyon şi Bayern Munchen s-au calificat în optimile Ligii Campionilor
26 Noi 2008   •   00:42

Karim Benzema, printr-o evoluţie decisivă, a condus Olympique Lyon spre optimile Ligii Campionilor, după ce a dat o pasă de gol şi a înscris golul victoriei în meciul de pe terenul echipei lui Mutu, Fiorentina.
Lyon, care avea nevoie doar de un punct pentru a ajunge în fazele eliminatorii ale competiţiei pentru al şaselea sezon la rând, a început meciul într-un mod care a sugerat faptul că nu doreşte să lase loc erorilor şi a deschis scorul în minutul 16. Kader Keita a centrat prin faţa porţii de pe dreapta şi, deşi mingea l-a depăşit pe Benzema, acesta a recăpătat posesia şi a întors pentru Jean II Makoun, care a şutat cu sete pe colţul scurt.
Kuzmanovic a ratat o imensă ocazie de a egala şi gruparea Viola a regretat curând această ratare. Căpitanul Juninho a executat spectaculos o lovitură liberă de la 30 de metri, care a zguduit bara, însă Benzema a fost cel care a dublat avantajul oaspeţilor, în minutul 27.
Spre meritul ei, Fiorentina şi-a revenit rapid şi a reuşit chiar să reducă din handicap înainte de pauză. Ocazii au mai fost, inclusiv o bară a lui Adrian Mutu, însă Gilardino nu a greşit, trimiţând în poartă centrarea lui Mario Alberto Santana.
Scorul înregistrat la pauză a fost totuşi şi cel final, Fiorentina nereuşind să mai puncteze niciodată pentru a rămâne în competiţie, iar Lyon s-a calificat, alături de Bayern Munchen, în optimile Ligii Campionilor. De partea cealaltă, Fiorentina se va deplasa în etapa a şasea la Bucureşti, pentru a juca împotriva ultimei clasate în grupa F, Steaua, într-un duel direct pentru locul trei, cel care califică în Cupa UEFA. Lyon joacă pe teren propriu cu Bayern, într-un duel pentru primul loc.
Clasamentul grupei
1. Bayern - 11 puncte
2. Lyon ? 11p
3. Fiorentina ? 3p
4. Steaua ? 1p
Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close