Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Marseille a câştigat Supercupa Franţei, după un meci nebun cu nouă goluri

Marseille a câştigat Supercupa Franţei, după un meci nebun cu nouă goluri

Marseille a câştigat Supercupa Franţei, după un meci nebun cu nouă goluri
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
28 Iul 2011   •   09:32

Olympique Marseille şi-a păstrat Supercupa Franţei cucerită anul trecut, după ce a învins-o pe Lille, campioana şi câştigătoarea Cupei în sezonul precedent, cu scorul de 5-4, la capătul unui meci cu un final nebun, în care s-au marcat cinci goluri în ultimele zece minute.

 
Pe Grand Stade din Tangiers, Maroc, Marseille a început mai bine şi a avut câteva ocazii importante în debutul partidei, printre care şi o bară. Totuşi, cei care au deschis scorul au fost elevii lui Rudy Garcia. Cel mai bun jucător din Ligue 1 în sezonul trecut, belgianul Eden Hazard, i-a pasat decisiv lui Florent Balmont, care l-a învins cu un şut de la marginea careului pe Mandanda.
 
În startul părţii secunde, Lille şi-a dublat avantajul, la capătul unei acţiuni personale a lui Hazard în care tânărul belgian a arătat din nou de ce este dorit de marile cluburi ale Europei. Marseille a încercat să revină, iar Andre Ayew a redus din diferenţă în minutul 71, doar pentru ca un minut mai târziu Moussa Sow să restabilească avantajul de două goluri al campioanei.
 
În minutul 85 a început cea mai nebună perioadă a meciului. Noua achiziţie a lui OM, Jeremy Morel, a redus din diferenţă cu un şut de la distanţă, pentru ca după două minute Loic Remy să egaleze cu o lovitură de cap din interiorul careului. 3-3 şi soarta trofeului părea că va fi decisă la penaltyuri. Într-un fel, aşa s-a şi întâmplat, dar într-un mod care a trezit furia celor de la Lille.
 
Arbitrul marocan Bouchaib El Ahrach a acordat extrem de uşor o lovitură de la 11 metri pentru Marseille în minutul 90, în urma căreia Aurelien Chedjou a fost eliminat. Andre Ayew a transformat, iar echipa lui Didier Deshamps se îndrepta spre primul trofeu al sezonului. Nu a fost însă de acord Marko Basa, care, în al doilea minut al prelungirilor, a făcut 4-4 cu o lovitură de cap.
 
Marseille a pus mingea la centru, s-a aruncat spre careul lui Landreau, iar El Ahrach a ţinut să aibă ultimul cuvânt în acest meci, acordând din nou un penalty inexistent pentru alb-albaştrii, spre disperarea jucătorilor lui Lille. Andre Ayew a executat din nou şi şi-a completat hattrick-ul, iar arbitrul a avut grijă să fluiere imediat finalul, parcă pentru a fi sigur că nu se va mai înscrie vreun gol.
 
În semn de protest la adresa arbitrajului, elevii lui Rudy Garcia nu au mai rămas pe teren pentru festivitatea de premiere, medaliile învinşilor fiind luate din mâinile oficialilor de căpitanul lui Lille, Mavuba, care apoi le-a oferit coechipierilor la vestiare.
 
Pentru Olympique Marseille, succesul de miercuri seară a fost cel de-al doilea în Supercupa Franţei, după cel de anul trecut, cele mai multe trofee fiind cucerite de Lyon, care s-a impus de şase ori.

×
Subiecte în articol: Olympique Marseille
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close