Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Meci cu scântei la Gold Cup. Antrenorul Mexicului a lovit un jucător panamez (VIDEO)

Meci cu scântei la Gold Cup. Antrenorul Mexicului a lovit un jucător panamez (VIDEO)

Meci cu scântei la Gold Cup. Antrenorul Mexicului a lovit un jucător panamez (VIDEO)
10 Iul 2009   •   16:50

Echipa naţională de fotbal a statului Panama a aşteptat liniştită la mijlocul terenului ca organizatorii Gold Cup să evacueze fanii nervoşi din tribune, la finalul partidei cu Mexic, încheiată cu scorul de 1-1.

Meciul din grupa C a Gold Cup s-a terminat în haos, după ce o confruntare dintre antrenorul mexican Javier Aguirre şi un jucător panamez a dat naştere unor bătăi între fani. Meciul a fost tensionat pe toată durata lui, însă în minutul 80 lucrurile au scăpat de sub control.

Ricardo Phillips, de la Panama, a avut o incursiune prin faţa băncii tehnice a mexicanilor şi tocmai când tuşierul a semnalat că mingea a ieşit în aut, Phillips l-a împins pe Aguirre. Tehnicianul panamez, Gary Stempel, a spus că Aguirre a fost cel care a lovit primul, iar reluările video au confirmat acest lucru. Aguirre s-a scuzat spunând că a vrut să oprească mingea şi l-a lovit din greşeală pe Phillips. "A fost un gest imprudent din partea mea. Îl regret. Echipa Panama merită scuzele mele", a spus Aguirre.



Jucătorii s-au adunat rapid în zonă, iar câţiva au intrat în conflict. Arbitrul Joel Aguilar l-a eliminat pe Aguirre şi i-a arătat cartonaşul roşu şi lui Phillips, presat de atitudinea celor peste 40.000 de fani mexicani prezenţi pe stadion, care au început să arunce în teren cu pahare de bere şi alte obiecte. Phillips a fost escortat în afara terenului de poliţie, iar după 15 minute de deranj meciul s-a reluat.

O bătaie a izbucnit apoi între doi fani, în tribuna opusă băncilor de rezerve, dar poliţia din Houston a intervenit rapid, încătuşând cel puţin două persoane.

Primul gol al partidei a fost marcat de Miguel Sabah, pentru Mexic. Jucătorul a recunoscut la final că antrenorul său a greşit. "În mod evident este şi el om. Ca antrenor, cu experienţa lui, nu e normal ce a făcut. Dar este om şi are sprijinul nostru", a spus Sabah. Blas Perez a egalat tot în prima repriză pentru Panama, care ocupă locul trei în grupă, după două meciuri disputate, cu un singur punct.

Rezumatul partidei


În cealaltă partidă a grupei, Guadelupe a învins Nicaragua cu 2-0 şi s-a calificat pentru sferturile de finală ale competiţiei. Mexic ocupă locul doi în grupă, cu patru puncte, şi va disputa ultimul meci împotriva celor din Guadelupe.

Despre Gold Cup 2009

Gold Cup a ajuns la a zecea ediţie şi se desfăşoară, în Statele Unite ale Americii, între 3 şi 26 iulie 2009. În prima fază a turneului final, cele 12 echipe au fost împărţite în trei grupe a câte patru echipe. Formaţiile clasate pe primele două locuri şi cele mai bune două locuri trei se califică în sferturile de finală.

Grupa A
1. Canada - 6p
2. El Salvador - 3p
3. Costa Rica - 3p
4. Jamaica - 0p

Rezultate înregistrate: Canada - Jamaica 1-0, Costa Rica - El Salvador 1-2, Jamaica - Costa Rica 0-1, El Salvador - Canada 0-1.

Grupa B
1. SUA - 6p
2. Honduras - 3p
3. Haiti - 3p
4. Grenada - 0p

Rezultate înregistrate: Honduras - Haiti 1-0, Grenada - SUA 0-4, Haiti - Grenada 2-0, SUA - Honduras 2-0.

Grupa C
1. Guadelupe - 6p
2. Mexic - 4p
3. Panama - 1p
4. Nicaragua - 0p

Rezultate înregistrate: Panama - Guadelupe 1-2, Nicaragua - Mexic 0-2, Guadelupe - Nicaragua 2-0, Mexic - Panama 1-1.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: panama Mexic
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close