Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mutu a ieşit pozitiv la un nou control antidoping

Mutu a ieşit pozitiv la un nou control antidoping

Mutu a ieşit pozitiv la un nou control antidoping
29 Ian 2010   •   17:43

Atacantul Adrian Mutu a fost depistat pozitiv şi în urma unui control antidoping efectuat pe data de 20 ianuarie, după meciul Lazio - Fiorentina, din Cupa Italiei, în care jucătorul român a marcat două goluri, a anunţat, vineri, Comitetului Olimpic Italian (CONI).

Mutu a fost suspendat după ce a fost depistat pozitiv joi cu sibutramină în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei. O nouă probă, din 20 ianuarie 2010, a fost examinată vineri şi controlul a relevat din nou prezenţa sibutraminei.

Vezi golurile lui Mutu din meciul Fiorentina - Lazio 3-2


Mutu s-a declarat şocat de acest lucru, iar mama lui a dezvăluit că i-a dat un medicament de slăbit atacantului român. Sibutramina, substanţă care acţionează prin reducerea senzaţiei de foame, figurează pe lista produselor interzise de către Agentia Mondială Antidoping, iar Mutu riscă o suspendare între un an şi patru ani din cauza faptului că este recidivist.

Dumitru Dragomir consideră că pedeapsa ar putea fi mai mică dacă Mutu dovedeşte că nu ştia de prezenţa sibutraminei în medicamentul administrat, însă nu va scăpa basma curată din cauza faptului că trebuia să îşi consulte medicii de la Fiorentina înainte să ia medicamentul.

Mutu, care în 2010 a avut un debut excelent de an, se află pentru a doua oară în centrul unui scandal de dopaj, după ce în 2004 a fost depistat pozitiv cu cocaină, pe vremea când evolua la Chelsea.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close