Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mutu a reuşit o dublă împotriva Novarei şi a ajuns la 101 goluri marcate în Serie A

Mutu a reuşit o dublă împotriva Novarei şi a ajuns la 101 goluri marcate în Serie A

Mutu a reuşit o dublă împotriva Novarei şi a ajuns la 101 goluri marcate în Serie A
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    15 Ian 2012   •   18:43

Adrian Mutu a marcat de două ori în victoria obţinută de Cesena pe teren propriu în faţa Novarei, scor 3-1, şi a reuşit să depăşească pragul celor 100 de goluri în Serie A, atacntul român ajungând la cota 101.

 
Jucătorul de 33 de ani a deschis scorul din penalty, în minutul 19, şi a dublat avantajul echipei sale cu şase minute înainte de pauză, pentru ca Rinaudo să-şi înscrie un autogol prin care a stabilit rezultatul primei reprize, 3-0 în favoarea gazdelor.
 
Mutu a fost nevoit să părăsească terenul în minutul 65, din cauza unei accidentări, dar Cesena nu a avut probleme în a conserva rezultatul, Morimoto reducând din diferenţă abia în penultimul minut de joc.
 
Fotbalul nu este o ştiinţă exactă, dar dacă Adrian Mutu va continua astfel, salvarea de la retrogradare nu mai reprezintă o utopie pentru Cesena”, a notat Gazzetta dello Sport în cronica meciului.
 
Evoluţie foarte bună şi pentru Ştefan Radu, titular la Lazio, fostul dinamovist obţinând lovitura de la 11 metri din care Hernanes a deschis scorul în victoria cu 2-0 a biancocelestilor în faţa Atalantei. Cel de-al doilea gol al echipei din capitala Italiei a fost înscris pe final de Miroslav Klose.
 
Gabriel Torje nu a fost deloc folosit la Udinese, care a pierdut în deplasare cu Genoa, scor 2-3, însă Juventus nu a profitat de pasul greşit al friulanilor şi a remizat pe teren propriu împotriva lui Cagliari (1-1).
 
Echipa lui Antonio Conte a dat senzaţia că se îndreaptă spre un succes facil, atunci când Mirko Vucinic a înscris în minutul 7, dar sarzii au egalat în debutul părţii secunde, prin Andrea Cossu, apoi au reuşit să reziste ofensivei torineze şi să obţină un punct surprinzător.
 
Însă cea mai mare surpriză a rundei a produs-o Lecce, învingătoare cu 1-0 în deplasare cu Fiorentina, rezultat în urma căruia salentinii părăsesc ultima poziţie a clasamentului, pe care a coborât Novara.
 
În celelalte meciuri disputate duminică, Chievo a învins cu 1-0 pe Palermo, iar Parma a câştigat în faţa Sienei cu 3-1.
 
Primul meci al etapei, disputat sâmbătă între Catania şi Roma, a fost întrerupt în minutul 65, la scorul de 1-1, din cauza gazonului devenit impracticabil în urma ploii torenţiale din Sicilia. Cel mai probabil, partida se va relua în lua februarie.
 
Duminică seara, pe Giuseppe Meazza, este programat marele duel dintre AC Milan şi Inter, etapa urmând să se încheie luni, cu meciul Napoli - Bologna.
 
Rezultate Serie A, etapa a 18-a: Catania - Roma 1-1 (suspendat), Lazio - Atalanta 2-0, Cesena - Novara 3-1, Chievo - Palermo 1-0, Fiorentina - Lecce 0-1, Genoa - Udinese 3-2, Juventus - Cagliari 1-1, Parma - Siena 3-1
 
Clasament: 1.Juventus 38p, 2 Milan 37p (17j), 3.Udinese 35p... 18.Cesena 15p, 19.Lecce 12p. 20.Novara 12p.

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close