Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Mutu, sfătuit de avocaţi să dea în judecată Ministerul Sănătăţii din România

Mutu, sfătuit de avocaţi să dea în judecată Ministerul Sănătăţii din România

Mutu, sfătuit de avocaţi să dea în judecată Ministerul Sănătăţii din România
01 Feb 2010   •   10:23

Dacă principalul lui scop în acest moment este să îşi demonstreze nevinovăţia în faţa autorităţilor sportive în cazurile de dopaj cu sibutramină, Adrian Mutu va analiza şi posibilitatea de a-i da în judecată pe cei care se fac vinovaţi de apariţia pe piaţa românească a unui produs din al cărui prospect lipsesc specificaţiile obligatorii.

Pe plan sportiv, Mutu a realizat că nu are rost să ceară o contraexpertiză şi să rişte o pedeapsă şi mai mare, astfel că şi-a recunoscut vina. Însă la audierile ce vor urma el va invoca buna credinţă pentru consumul acelui medicament, iar documentele pe care le va prezenta la dosar vor dovedi faptul că în prospectul medicamentului nu era specificată sibutramina.

Dacă va avea succes sau nu, încă nu se ştie, cert este că şeful echipei de avocaţi angajaţi de fotbalistul român studiază posibilitatea de a deschide şi o acţiune în instanţele româneşti pentru solicitarea unor despăgubiri de la Ministerul Sănătăţii, care dă avizul pentru comercializarea medicamentelor, informează ProSport. "Se pare că avocatul lui Mutu a cerut şi a primit informaţii din România despre modul în care sunt aprobate medicamentele, unul superficial şi asupra căruia planează suspiciuni de corupţie", scrie sursa citată.

Medicamentul de slăbit, care costă 94 de lei şi este vândut sub sloganul "Slăbeşte între 4 şi 12 kilograme pe lună", este "oficial" realizat din plante, iar în prospect apar doar specificări vagi, gen "kiwi" sau "extract de rădăcină de tapinambur". "Este evident că Ministerul Sănătăţii se face vinovat, pentru că el dă avizele. Aprobările trebuie date numai după verificări foarte atente. Altfel, este o infracţiune. Cumpărătorul poate fi înşelat în situaţia în care nu apar pe prospect toate substanţele pe care le conţine respectivul medicament. Dacă o persoană este alergică la sibutramină? Adi ar avea sorţi de izbândă dacă va da în judecată atât Ministerul Sănătăţii, cât şi firma producătoare", a declarat avocatul Cristian Sârbu pentru ProSport.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu Ministerul Sănătății
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close