Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Neuchatel Xamax, exclusă din campionatul Elveţiei din cauza neregulilor financiare

Neuchatel Xamax, exclusă din campionatul Elveţiei din cauza neregulilor financiare

Neuchatel Xamax, exclusă din campionatul Elveţiei din cauza neregulilor financiare
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    18 Ian 2012   •   20:10

Neuchatel Xamax a rămas fără licenţă şi a fost exclusă din campionatul Elveţiei, ca urmare a neregulilor financiare comise de patronul clubului, omul de afaceri cecen Bulat Chagaev, anunţă Reuters.

 
Într-un comunicat oficial, liga elveţiană de fotbal susţine că Chagaev este suspectat de faptul că ar fi folosit un document bancar fals ca şi garanţie finanicară pentru anul trecut.
 
Patronul clubului a negat acuzaţiile şi consideră că este persecutat din cauza naţionalităţii sale.
 
Xamax a fost penalizată anterior cu 8 puncte în actualul sezon, deoarece clubul nu a plătit contribuţiile sociale şi salariile fotbaliştilor.
 
Clubul nu a avut încă o reacţie oficială faţă de decizia ligii elveţiene, însă poate face apel în decurs de cinci zile. Următorul meci al echipei pentru care în trecut a evoluat şi Viorel Moldovan este programat pe 4 februarie, acasă, cu Lausanne. 
 
Bulat Chagaev a preluat şefia lui Neuchatel Xamax în luna mai a anului trecut, anunţând că are ca obiectiv ducerea echipei în Liga Campionilor. Însă, de atunci, omul de afaceri cecen a demis patru antrenori, a avut de-a face cu un boicot al fanilor şi a pus pe liber mai mulţi jucători.
 
De asemenea, întregul staff administrativ a fost dat afară, astfel că suporterii nu au putut cumpăra bilete pentru primul meci al echipei din sezonul actual, şi a întrerupt colaborarea cu toţi sponsorii clubului.
 
În cazul în care decizia de excludere va rămâne valabilă, campionatul Elveţiei va continua cu doar nouă echipe.
 
Neuchatel Xamax a fost înfinţată în 1970 şi a cucerit două titluri de campioană, în 1987 şi 1988.

 

×
Subiecte în articol: Elvetia excludere
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close