Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Newcastle a retrogradat după 16 ani! Alan Shearer, manager: Asta merităm

Newcastle a retrogradat după 16 ani! Alan Shearer, manager: Asta merităm

Newcastle a retrogradat după 16 ani! Alan Shearer, manager: Asta merităm
24 Mai 2009   •   21:19

Newcastle United a suferit o înfrângere cu 1-0 cu Aston Villa, duminică, fiind astfel confirmată retrogradarea ?coţofenelor? în Championship, după 16 ani. Newcastle a început bine partida din ultima etapă a Premier League, iar ştirile că Hull City, contracandidată la retrogradare, era condusă de Manchester United nu putea decât să îl liniştească pe Alan Shearer, echipa sa având nevoie doar să prezerve rezultatul.

Acest lucru însă nu s-a întâmplat, pentru că Gareth Barry a şutat puternic în minutul 38 şi mingea a fost deviată de Damien Duff pe lângă portarul Steve Harper, pentru ca Aston Villa să treacă în avantaj. Un iureş la poarta gazdelor era aşteptat în repriza a doua, însă Newcastle şi-a creat foarte puţine şanse şi acelea au fost ratate de elevii lui Alan Shearer.

Legendarul jucător, care s-a înhămat la o misiune sinucigaşă în urmă cu opt săptămâni, trebuie acum să decidă dacă vrea să conducă Newcastle şi în divizia secundă. ?Este cel mai neplăcut sentiment, ca să fiu sincer. Este dureros, dar a fost o experienţă grozavă pentru mine. Mi-au plăcut, într-un mod ciudat, aceste opt săptămâni?, a declarat Alan Shearer.

El a mai adăugat că singura vină este a echipei, care a retrogradat meritat. ?Nu avem de ce să ne plângem. Nu pot spune că am avut ghinion azi sau în acest sezon. Am retrogradat nu pentru că nu am fost buni azi, ci pentru că nu am fost buni pe parcursul celor 38 de etape?, a declarat tehnicianul.

Fair-play-ul lui Alan Shearer a completat o zi în care echipele din Anglia au demonstrat că în Premier League nu se fac favoruri. Până şi campioana Manchester United a învins la Hull City, scor 1-0, deşi gândul ?diavolilor roşii? este deja la finala Ligii Campionilor. Chelsea a câştigat şi ea cu Sunderland, scor 3-2, celelalte echipe retrogradate din Premier League fiind West Bromwich Albion şi Middlesbrough.

Manchester United, Liverpool şi Chelsea s-au calificat în grupele Ligii Campionilor, Arsenal Londra s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, Everton şi Aston Villa s-au calificat în play-off-ul Europa League, iar Fulham s-a calificat în turul trei preliminar al Europa League.

Alte rezultate:
Arsenal ? Stoke 4-1
Blackburn ? WBA 0-0
Fulham ? Everton 0-2
Manchester City ? Bolton 1-0
West Ham ? Middlesbrough 2-1
Wigan ? Portsmouth 1-0
Liverpool ? Tottenham 3-1

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Newcastle United
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close