Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Nicolas Anelka va juca în China, la primul club independent al ţării

Nicolas Anelka va juca în China, la primul club independent al ţării

Nicolas Anelka va juca în China, la primul club independent al ţării
12 Dec 2011   •   16:15

Shanghai Shenhua a anunţat că a ajuns la o înţelegere cu Chelsea pentru transferul atacantului Nicolas Anelka, pe o durată de doi ani.

Clubul din China a remis un comunicat spunând că Anelka se va alătura echipei în ianuarie. În vârstă de 32 de ani, francezul a fost primul transfer al lui Avram Grant la Chelsea, în ianuarie 2008, şi a înscris 59 de goluri în 185 de partide pentru londonezi.

Contractul lui Anelka la Chelsea urma să expire vara viitoare, iar clubul a acceptat cererea acestuia de săptămâna trecută de a fi pus pe lista de transferuri. Francezul a înscris doar un gol în 15 partide din acest sezon, Didier Drogba, Daniel Sturridge şi Fernando Torres fiind preferaţi de Andre Villas Boas în atacul lui Chelsea.

Shenhua a postat deja o poză trucată cu Anelka purtând tricoul clubului, pe site-ul oficial al formaţiei.

Shanghai Shenhua a fost retrogradată în urmă cu două sezoane pentru trucarea unor partide, dar a terminat pe locul 11 din 16 în prima ligă chineză, în sezonul trecut. Clubul este primul din China care a funcţionat independent de guvern.

Ambiţiile sunt mari pentru sezonul viitor pentru Shenhua, care i-a mai transferat pe brazilienii Cleo şi Muriqui. Managerul Jean Tigana ar putea fi numit la conducerea băncii tehince, iar Didier Droba este şi el pe lista dorinţelor clubului chinez.


×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust
x close