Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Nigeria se califică şi ea în sferturile Cupei Africii după 3-0 cu Mozambic

Nigeria se califică şi ea în sferturile Cupei Africii după 3-0 cu Mozambic

Nigeria se califică şi ea în sferturile Cupei Africii după 3-0 cu Mozambic
Sursa foto: peter Odemwingie
20 Ian 2010   •   20:15

Calificare uşoară pentru naţionala "Vulturilor" în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni. Nigeria şi-a asigurat, miercuri, locul al doilea în Grupa C a competiţiei după o victorie uşoară în faţa echipei Mozambicului, cu scorul de 3-0. În urma acestui rezultat, echipa nigeriară are toate şansele să întâlnească în sferturile de finală reprezentativa Gabonului. Cu toate acestea, "Vulturii" ar putea da şi peste un adversar mult mai dificil, Camerun.
Două goluri înscrise de Odemwingie pentru Nigeria chiar înainte de pauză şi, apoi, la primele faze ale reprizei secunde, le-au turnat plumb în ghete mozambicanilor. Aceştia aveau şi ei şanse de calificare înaintea acestei partide, dar golurile atacantului lui Lokomotiv Moscova au asigurat destul de repede calificarea Nigeriei. Al treilea gol i-a aparţinut lui Obafemi Martins, fostul interist reluând în plasă mingea respinsă de portarul Kapango după un şut al lui John Obi Mikel.
Egipt - Benin 2-0
Celălalt meci al etapei a treia în Grupa C a fost câştigat de naţionala Egiptului. Rezultatul nu mai avea nici o importanţă pentru Egipt, echipă care avea deja asigurat primul loc al grupei, în timp ce Benin mai avea doar şanse foarte mici de calificare şi miza pe o victorie la scor mic a Mozambicului în faţa Nigeriei. Partida de la Benguela a fost câştigată de Egipt cu scorul de 2-0, marcatorii golurilor fiind Al-Muhamadi în minutul 7 şi Moteb în minutul 24.
Clasamentul final al Grupei C
1. Egipt - 9p
2. Nigeria - 6p
3. Benin - 1p
4. Mozambic -1p
Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close