Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Paolo Rossi: „Mutu putea fi cel mai bun atacant din lume dacă ar fi avut minte”

Paolo Rossi: „Mutu putea fi cel mai bun atacant din lume dacă ar fi avut minte”

Paolo Rossi: „Mutu putea fi cel mai bun atacant din lume dacă ar fi avut minte”
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.T.    |    28 Oct 2011   •   15:09

Paolo Rossi şi foştii săi coechipieri din naţionala Italiei cu care a cucerit titlul mondial în 1982 au ajuns la Iaşi, acolo unde, vineri, de la ora 17, va avea loc reeditarea unuia dintre meciurile de legendă din istoria naţionalei României.

În cadrul evenimentului „Seara Campionilor Mondiali”, componenţii naţionalei României din 1983 vor întâlni Italia '82, o reeditare a celebrei partide pe care „tricolorii” au câştigat-o cu 1-0 pe fostul stadion 23 August, în aprilie 1983, în preliminariile EURO '84.

Golgheterul Cupei Mondiale din 1982 a făcut, imediat după aterizarea la Iaşi, câteva declaraţii despre jucătorii români care evoluează în Serie A.

România are o mare tradiţie în fotbal. Îi cunosc foarte bine pe jucătorii români care evoluează în Italia. Mutu a fost în urmă cu câţiva ani cel mai bun atacant din Europa. Dacă avea mai multă minte, Mutu ar fi fost cel mai bun atacant din lume! Chivu este un jucător extraordinar, care a reuşit multe cu Inter. Acum, l-am văzut şi pe Torje, care pare un tânăr talentat”, a declarat Rossi.

Fostul atacant al squadrei azzurra şi al lui Juventus a avut şi câteva sfaturi pentru tinerii jucători români: „Trebuie să ştie că viaţa de fotbalist este dură. Ai 10-15 ani în care trebuie să-ţi demonstrezi valoarea. Eu cred că România are în continuare tineri talentaţi şi că poate ajunge din nou sus”.

Alături de Rossi, la Iaşi mai sunt prezenţi Stefano Tacconi, Claudio Gentile, Franco Baresi, Juseppe Dossena, Giancarlo Antognoni, Salvatore Toto Schillaci, Giuseppe Giannini, Alberigo Chicco Evani, Franco Causio şi Roberto Mussi.

Din lotul României fac parte Romulus Gabor, Nicolae Ungureanu, Sorin Cârţu, Ilie Balaci, Rodion Camataru, Ioan Andone, Nicolae Negrilă, Costel Orac, Gino Iorgulescu şi Gheorghita Geolgau, iar pe bancă va sta Mircea Rădulescu, secundul lui Mircea Lucescu la meciul decis de golul lui Boloni.

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu Iași
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close