Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Portugalia - Coreea de Nord 7-0. Lusitanii strălucesc în cel mai dezechilibrat meci de la CM

Portugalia - Coreea de Nord 7-0. Lusitanii strălucesc în cel mai dezechilibrat meci de la CM

Portugalia - Coreea de Nord 7-0. Lusitanii strălucesc în cel mai dezechilibrat meci de la CM
21 Iun 2010   •   16:48

Portugalia a umilit, luni, Coreea de Nord cu un impresionat scor de 7-0. Meciul de la Cape Town, încheiat la cea mai mare diferență de până acum de la această Cupă Mondială, îi elimină pe asiatici din competiție și îi scutește pe portughezi, în mare măsură, de emoții pentru ultimul meci.
Victoria categorică obţinută de Brazilia, duminică, împotriva Coastei de Fildeş le dădea portughezilor lui Carlos Quiroz o şansă de aur de a se califica, în mare măsură, încă din meciul al doilea în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Condiţia era să facă scor cu echipa Coreei de Nord, iar lusitanii nu au stat deloc pe gânduri.
Ofensiva Portugaliei a fost una totală încă din primele minute, dar inspiraţia a părut să se lipsească europenilor.  Raul Meireles a fost cel care a deschis scorul în minutul 29, după o pasă filtrantă excelentă venită de la Thiago. Jucătorul lui Porto a şutat pe sub Ri Myong Guk şi a stabilit scorul pauzei, 1-0.
Repriza a doua a adus descătuşarea pentru portughezi, iar golurile au început repede să curgă. Mai întâi, în minutul 54, Meireles i-a pasat inspirat în careu lui Simao Sabrosa, iar acesta a finalizat cu siguranţă, printre picioarele portarului. Un minut mai târziu, Fabio Coentrao a făcut o acţiune foarte bună pe partea stângă şi i-a pasat înalt lui Hugo Almeida în careu. Atacantul lui Werder Bremen s-a înălţat bine şi l-a învins pe portar cu o lovitură de cap, pentru 3-0. Minutul 60 a adus şi golul patru, marcat de Tiago, după o fază creată de Cristiano Ronaldo.
Atacantul lui Real Madrid şi-a făcut şi el ?norma? de o bară senzaţională pe meci în minutul 72, când a trimis fulgerător mingea pe transversală. L-a răzbunat pentru această ratare Liedson, în minutul 82. Brazilianul naturalizat portughez a înscris la prima sa acţiune, cu un vole din interiorul careului. 5-0, dar spectacolul era departe de a se termina.
În minutul 87, Cristiano Ronaldo a scăpat singur cu portarul Ri, l-a driblat cu oarecare noroc şi a finalizat fără emoţii, arătându-şi apoi bucuria. Două minute mai târziu, mijlocaşul Tiago şi-a realizat dubla, cu o lovitură de cap excelentă la colţul lung.
Scorul final a fost 7-0, cel mai dur de la Cupa Mondială, iar Portugalia se poate considera deja calificată în optimile de finală. În condițiile în care Portugalia are cu trei puncte mai mult decât Coasta de Fildeș și un golaveraj cu nouă goluri mai bun, lusitanii pot fi eliminați doar printr-o învingere la scor cu Brazilia coroborată cu o victorie la scor și mai mare a ivorienilor cu Coreea de Nord.
Clasamentul Grupei G:
1. Brazilia - 6 puncte.(golaveraj 5-2)
2. Portugalia - 4 puncte (7-0)
3. Coasta de Fildeș - 1 punct (1-3)
4. Coreea de Nord - 0 puncte (1-9)

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Portugalia Coreea de Nord CM2010
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close