Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Poulsen, erou pentru Juventus în victoria cu Catania, 2-1 (VIDEO)

Poulsen, erou pentru Juventus în victoria cu Catania, 2-1 (VIDEO)

Poulsen, erou pentru Juventus în victoria cu Catania, 2-1 (VIDEO)
Sursa foto: Vincenzo Iaquinta
08 Feb 2009   •   19:12

Juventus îşi păstrează şansele mici pe care le mai are la câştigarea Serie A în acest sezon, reuşind în extremis o victorie în decplasare cu formaţia antrenată de Walter Zenga, Catania. Piemontezii au marcat golul decisiv abia în minutul 90, câştigând un meci în care au evoluat în inferioritate numerică încă din minutul 12, când Iaquinta a fost eliminat. Dică nu a jucat pentru Catania, privind meciul din înaltul tribunelor.
Duelul tehnicienilor a fost câştigat, de această dată, de Claudio Ranieri, care şi-a condus echipa spre victorie în ciuda formei proaste în care se afla, a absenţelor nenumărate din lot şi a eliminării din debutul meciului. "Bianconeri" au fost nevoiţi să joace fără aportul lui Andrade, Zebina, Knezevic, Marchisio, Salihamidzic, Chiellini, Zanetti şi De Ceglie, toţi accidentaţi, dar şi de căpitanul Alessandro Del Piero, lăsat pe banca de rezerve de Ranieri. Zenga, însă, a avut un lot aproape complet la dispoziţie.
Sicilienii au început foarte bine partida, ratând o serie de ocazii mari, însă Buffon a fost la post. Cum ocaziile se răzbună frecvent, Juve a preluat conducerea repede, după golul lui Iaquinta, care a trimis mingea în poartă cu o lovitură de cap puternică. Din înger, însă, atacantul a devenit demon la doar un minut mai târziu. După ce primise un "galben" deoarece şi-a scos tricoul la golul din minutul 11, Iaquinta a primit al doilea avertisment după un presupus fault, la care reluările video au arătat că, practic, nu a existat contact. În ciuda eliminării, Juventus a ţinut piept cu succes atacurilor Cataniei, mai ales datorită evoluţiei foarte bune a mijlocaşului Sissoko.
Walter Zenga a reuşit să îşi monteze bine echipa la pauză, jucătorii săi lansând o ofensivă hotărâtă imediat după primul fluier al arbitrului. Determinarea siciliernilor a avut rezultat şi pe tabelă, Catania marcând în minutul 51 prin japonezul Morimoto. Nevoiţi să atace pentru a rămâne în lupta pentru titlu în Serie A, juventinii au început să incerce poarta lui Bizzarri. Salvarea nu a venit, însă, decât în prelungirile partidei, când rezerva Poulsen (intrat în minutul 83 în locul lui Tiago) a trimis în poartă pe care fundaşul advers Terlizzi nu reuşise să o degajeze. Juventus se menţine, astfel, conform goal.com, pe locul al treilea în clasament, la şapte puncte de liderul Inter.
Celelalte rezultate din Serie A:
AS Roma - Genoa: 3-0
Cagliari - Atalanta: 0-1
Fiorentina - Lazio: 1-0
Sampdoria - Siena: 2-2
Torino - Chievo: 1-1
Udinese - Bologna: 1-0
Iată rezumatul partidei Catania - Juventus 1-2: Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Juventus Torino Catania Walter Zenga
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close