Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Premier League: Everton produce surpriza, 1-0 cu Manchester City

Premier League: Everton produce surpriza, 1-0 cu Manchester City

Premier League: Everton produce surpriza, 1-0 cu Manchester City
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    01 Feb 2012   •   11:59

Manchester City şi-a pierdut avansul pe care îl avea faţă de rivalii de la United în fruntea clasamentului din Premier League, după ce a fost învinsă surprinzător pe terenul lui Everton, scor 0-1.

Mingea scoasă de pe linia porţii de Joleon Lescott la lovitura de cap a lui Denis Stracqualursi, bara lui Samir Nasri şi protestul unui fan al gazdelor, care s-a încătuşat de una dintre porţi, au fost cele mai importante momente ale primei reprize de pe Goodison Park.

În debutul părţii secunde, Darron Gibson, jucător venit de la Manchester United, a marcat unicul gol al întâlnirii, cu un şut deviat de la marginea careului, Everton reuşind să-şi păstreze avantajul până la final, în ciuda atacurilor disperate ale echipei lui Roberto Mancini.

Nu am pregătit bine meciul şi avem o problemă. Nu pot face aceeaşi greşeală şi data viitoare. Sunt foarte dezamăgit că am greşit pregătirea. Totuşi, suntem încă pe primul loc şi mai avem 15 meciuri de jucat. Cel mai important lucru acum este să câştigăm acasă împotriva lui Fulham”, a declarat managerul italian al celor de la City la finalul partidei.

Manchester United a profitat de pasul greşit al rivalei şi a egalat-o la puncte, graţie succesului de pe teren propriu cu Stoke City, scor 2-0. Ambele goluri ale „diavolilor” au venit în urma unor lovituri de la 11 metri şi au fost marcate de mexicanul Javier Hernandez şi bulgarul Dimitar Berbatov.

Galezul Garteh Bale a reuşit o dublă, iar croatul Luka Modric şi-a trecut de asemenea numele pe lista marcatorilor, iar Tottenham şi-a consolidat poziţia a treia în ierarhia din Anglia, impunându-se pe White Hart Lane cu 3-1 în faţa celor de la Wigan, echipă care se află pe ultimul loc.

Echipa lui Harry Redknapp a fost ajutată şi de rezultatul de egalitate pe care Chelsea l-a înregistrat în deplasarea cu Swansea, scor 1-1. Scott Sinclair i-a adus în avantaj pe galezi în finalul primei reprize, londonezii, care au evoluat în inferioritate numerică după eliminarea lui Ashley Cole, evitând eşecul abia în minutul 90, când Neil Taylor, fundaşul gazdelor, a marcat în propria poartă.

Andy Caroll, Craig Bellamy şi Dirk Kuyt au marcat în repriza a doua a meciului pe care Liverpool la disputat pe terenul lui Wolverhampton şi pe care „cormoranii” l-au câştigat cu 3-0, păstrându-şi astfel şansele la un loc de Liga Campionilor.


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close