Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Premier League: O nouă înfrângere pentru Arsenal, 3-4 la Blackburn

Premier League: O nouă înfrângere pentru Arsenal, 3-4 la Blackburn

Premier League: O nouă înfrângere pentru Arsenal, 3-4 la Blackburn
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    17 Sep 2011   •   19:43

Continuă debutul slab de campionat al lui Arsenal. Echipa lui Arsene Wenger a pierdut al treilea meci din primele cinci etape din Premier League, 3-4 la Blackburn, şi ocupă un incredibil loc 15 în clasamentul din Anglia.

 
Tunarii au început bine meciul, Gervinho deschizând scorul în minutul 10. Yakubu a egalat pentru gazde, însă Arteta i-a readus în avantaj pe londonezi înainte de pauză. Autogolul lui Song din debutul părţii secunde a restabilit egalitatea, înainte ca Yakubu să facă dubla dintr-o poziţie evidentă de offside.
 
Ziua oribilă a apărării lui Arsenal a fost completată de un nou autogol, Koscielny înscriind în propria poartă în minutul 68. Cu cinic minute înainte de final, marocanul Chamakh a marcat după o centrare a lui Van Persie, oaspeţii ratând apoi trei şanse importante de a obţine măcar o remiză.
 
Blackburn a obţinut prima victorie din actualul sezon, în timp ce Arsenal ajunge la 14 goluri primite, a doua cea mai slabă apărare din Premier League, după cea a lui Bolton, învinsă acasă de nou-promovata Norwich, scor 1-2.
 
De altfel, a fost o etapă excelentă pentru echipele promovate la finalul stagiunii precedente, Swansea bifând cel dintâi succes şi primele goluri marcate în campionat, în faţa lui West Bromwich Albion, la care Gabi Tamaş nu a evoluat, ispâşindu-şi prima dintre cele trei etape de suspendare primite din cauza lovirii unui adversar în runda trecută. Galezii au câştigat cu 3-0, prin golurile reuşite de Sinclair, din penalty, Lita şi Dyer.
 
Tot cu 3-0, dar în deplasare, s-a impus şi Queens Park Rangers în faţa lui Wolverhampton. Barton, Faurlin şi Campbell au marcat golurile londonezilor, care bifează a doua victorie din trei emciuri în deplasare.
 
Newcastle United a urcat, cel puţin pentru moment, până pe locul 4 în clasament, după ce a reuşit un egal la Birmingham, împotriva lui Aston Villa. Agbonlahor a deschis scorul pentru gazde, în minutul 13, însă „coţofenele” au punctat în startul părţii secunde, prin golgheterul Leon Best. Echipa lui Alan Pardew continuă să fie neînvinsă în acest debut de sezon.
 
La a treia încercare, Everton a reuşit să câştige primul meci pe teren propriu din noua ediţie de campionat, 3-1 cu Wigan. Trupa lui David Moyes a avut însă ceva emoţii, oaspeţii marcând primii, prin argentinianul Di Santo. Jagielka a egalat însă imediat, pentru ca Vellios şi fostul jucător al Realului, olandezul Drenthe, să aducă victoria „caramelelor” pe final.
 
Rezultate Premier League, Etapa a 5-a
 
Blackburn - Arsenal 4-3
Aston Villa - Newcastle 1-1
Bolton - Norwich 1-2
Everton - Wigan 3-1
Swansea - West Bromwich 3-0
Wolverhampton - Queens Park 0-3

 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close