Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preşedintele lui Hannover le-a spus jucătorilor să nu folosească moartea lui Enke drept scuză pentru eşecurile lor

Preşedintele lui Hannover le-a spus jucătorilor să nu folosească moartea lui Enke drept scuză pentru eşecurile lor

Preşedintele lui Hannover le-a spus jucătorilor să nu folosească moartea lui Enke drept scuză pentru eşecurile lor
11 Ian 2010   •   15:00

Preşedintele clubului Hannover, Martin Kind, a declarat că moartea portarului Robert Enke nu mai poate fi folosită de jucătorii săi drept o scuză pentru eşecurile de pe terenul de fotbal. Hannover nu a mai reuşit să câştige un meci de când internaţionalul german s-a sinucis pe 11 noiembrie 2009 şi a ajuns în zona retrogradării.

Deşi moartea lui Enke a fost şocantă pentru întreaga naţiune, Kind spune că acum viaţa trebuie să revină la normal. "Mereu îl vom onora pe Robert Enke în gândurile noastre, dar moarte lui nu poate şi nu trebuie să mai reprezinte o scuză. Nu vreau să spun că echipa a folosit această scuză, dar în subconştient tragedia a jucat rolul ei. În mai, când se termină sezonul, vom fi judecaţi după rezultatele noastre şi nu mai pot exista scuze. Dacă vom retrograda, nimeni nu va întreba ce rol a jucat moartea lui Robert Enke", a declarat Kind pentru cotidianul Welt.

Hannover a luat totodată decizia să scoată un mare tricou comemorativ al lui Enke de pe stadionul Niedersachsen, considerând că acesta i-ar putea distrage pe jucători.

O altă măsură, precum angajarea unor psihologi sportivi, este luată în considerare de Kind, care doreşte ca Hannover să regăsească gustul victoriei după o secetă ce datează din 31 octombrie. "Unii jucători spun că au trecut peste incident, dar experţii avertizează că fotbaliştii sunt încă traumatizaţi. Am facilitat accesul pentru consultaţii profesionale pentru cei care au nevoie", a declarat Kind.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close