Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Preşedintele lui Lazio, condamnat la doi ani de închisoare

Preşedintele lui Lazio, condamnat la doi ani de închisoare

 Preşedintele lui Lazio, condamnat la doi ani de închisoare
Sursa foto: Claudio Lotito
04 Mar 2009   •   16:15

Preşedintele clubului italian de fotbal Lazio Roma, Claudio Lotito, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru fraudă, după ce a manipulat la bursă acţiunile grupării romane, relatează Reuters şi AP, citate de Agerpres.


Lotito a fost amendat şi cu 65.000 de euro în urma ilegalităţilor comise în urmă cu patru ani când a achiziţionat clubul Lazio. ANSA precizează că în Italia, primele condamnări la pedepse de până la doi ani nu sunt pedepsite cu închisoare fermă.


Un alt om de afaceri roman, Roberto Mezzaroma, a fost condamnat în acest caz la 20 de luni de închisoare şi amendat cu 55.000 de euro.


Atât Lotito, cât şi Mezzaroma au negat că ar fi vinovaţi de faptele pentru care au fost condamnaţi.


Procurării au pretins că Roberto Mezzaroma a cumpărat 14,6 din acţiunile lui Lazio pe 30 iunie 2005 din partea lui Lotito. Claudio Lotito, care a salvat clubul de la faliment în 2004, nu a dezvăluit că se află în spatele tranzacţiei, fapt care l-ar fi obligat să lanseze o ofertă pentru toate acţiunile clubului.


?Suntem şocaţi, dar încrezători că la apel tribunalul va recunoaşte nevinovăţia lor?, au declarat avocaţii celor doi oameni de afaceri, Gian Michele Gentile şi Matteo Uslenghi.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lazio Roma
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close