Antena 3 CNN Sport Fotbal extern River Plate a câştigat după un deceniu pe terenul rivalilor de la Boca Juniors

River Plate a câştigat după un deceniu pe terenul rivalilor de la Boca Juniors

River Plate a câştigat după un deceniu pe terenul rivalilor de la Boca Juniors
de M.T.    |    31 Mar 2014   •   11:11

River Plate a pus capăt unei perioade de zece ani în care nu a reuşit să câştige pe terenul marii rivale Boca Juniors, impunându-se cu 2-1 în marele derby al fotbalului argentinian disputat duminică noapte, pe La Bombonera.

Manuel Lanzini a deschis scorul pentru River în debutul părţii secunde, înainte ca Juan Roman Riquelme să egaleze după zece minute, dintr-o lovitură liberă executată impecabil.

Oaspeţii au dat lovitura cu cinci minute înainte de finalul partidei, atunci când Funes Mori a marcat golul victoriei cu o lovitură de cap, după un corner executat de Lanzini.

„Nu este uşor să câştigi pe acest satdion”, a declarat la finalul meciului căpitanul celor de la River, Fernando Cavenaghi, cel care a marcat unicul gol în ultima victorie a "Milionarilor" pe La Bombonera, în 2004.

„Victoria a venit la momentul potrivit, iar echipa a jucat inteligent din punct de vedere tactic, reuşind să-l blocheze pe Gago, cel care este responsabil de majoritatea acţiunilor create de Boca”, a spus antrenorul câştigătorilor, Ramon Diaz.

În urma succesului din Superclasico, River s-a apropiat la un singur punct de liderul clasamentului, Colon Santa Fe, care a pierdut în deplasare cu Arsenal Sarandi (0-1).

×
Subiecte în articol: Argentina derby
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close