Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Scandalul FIFA continuă. Federaţiile cer reluarea votului pentru turneele finale

Scandalul FIFA continuă. Federaţiile cer reluarea votului pentru turneele finale

Scandalul FIFA continuă. Federaţiile cer reluarea votului pentru turneele finale
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Iun 2015   •   09:06

Scandalul de corupţie de la FIFA continuă. Reprezentanţii mai multor federaţii naţionale de fotbal susţin că procesul de alegere a ţărilor gazdă pentru turneele finale din 2018 şi 2022 ar trebui reluat. Un fost vice-preşedinte FIFA susţine chiar că forul mondial s-a implicat şi în algerile din 2010 din Trinidad Tobago.

Rusia şi Qatar neagă orice implicare în cazul de corupţie de la vârful FIFA. Ancheta deschisă de FBI arată însă că oficiali ai forului mondial de fotbal au primit mită pentru a vota în favoare celor două ţări în procesul de selecţie a locaţiei pentru turneul final din 2018 şi pentru cel din 2022. Este o acuzaţie care a determinat mai multe federaţii naţionale să se exprime în favoarea reluării votului.

Jack Warner, fost vice-preşedinte al FIFA şi unul dintre oficialii anchetaţi pentru corupţie, spune că deţine documente care dovedesc implicarea forului mondial în alegerile legislative din 2010, în Trinidad Tobago. Oficialul, inclus acum şi pe lista perosnelor căutate de Interpol, a mai spus că are cunoştinţă şi despre alte fapte de corupţie în care subt implicate persoane de la vârful FIFA.

Mai multe publicaţii din Statele Unite ale Americii au anunţat, citând surse din FBI, că o anchetă federală îl vizează în mod direct pe Sepp Blatter. Preşedintele demisionar al forului mondial de fotbal ar fi acuzat de fapte de corupţie.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close