Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Secretul revenirii lui Mutu: "Briliantul" a fost testat pozitiv la un control antidoping (VIDEO)

Secretul revenirii lui Mutu: "Briliantul" a fost testat pozitiv la un control antidoping (VIDEO)

Secretul revenirii lui Mutu: "Briliantul" a fost testat pozitiv la un control antidoping (VIDEO)
28 Ian 2010   •   16:25

Cariera turbulentă a lui Adrian Mutu a suferit o nouă lovitură. Atacantul român a fost depistat pozitiv la un control anti-doping după meciul Fiorentina - Bari, disputat pe 10 ianuarie şi câştigat de echipa sa cu 2-1. Mutu a fost titular în acel meci şi a marcat în mintul 38, aducând egalarea pentru Fiorentina.

Conform Gazzetta dello Sport, Mutu a fost depistat cu sibutramină, care este o substanţă ce reduce senzaţia de foame. Sibutramina se găseşte în medicamentele de slăbit care inhibă apetitul şi afectează practic doi neurotransmitatori de la nivelul creierului: noradrenalina şi serotonina.

Mutu a primit vestea în timpul unui antrenament al Fiorentinei. A fost tras deoparte de directorul medical al clubului, Paolo Manetti, şi directorul Roberto Ripa pentru o discuţie, relatează Gazzetta dello Sport.

Citeşte şi "Fiorentina are încredere în Mutu"

Citeşte şi "Medicii Fiorentinei se spală pe mâini"

Citeşte şi "Ce alţi sportivi au fost depistaţi cu sibutramină"


Vezi golul lui Mutu cu Bari


Internaţionalul român, care este recidivist, riscă, potrivit Codului Mondial Antidoping, o suspendare pe o perioadă cuprinsă între un an şi patru ani. Mutu deja se află în proces cu Chelsea pentru o penalizare de 17 milioane de euro, în cazul de dopaj cu cocaină.

2010 părea să fie anul revenirii lui Mutu
După un sfârşit de an 2009 execrabil, marcat de jocuri proaste şi accidentări, Adrian Mutu a avut o evoluţie excelentă în debutul anului 2010, înscriind şapte goluri în şase partide şi atrăgând din nou de partea lui o parte a opiniei publice în disputa cu Răzvan Lucescu. Adrian Mutu a fost criticat de selecţionerul României pentru viaţa extrasportivă.

Noul scandal riscă să îl arunce pe Mutu, chiar şi în eventualitatea unei confuzii a medicamentaţiei (vezi cazul Fabio Cannavaro la Juventus), într-un con de umbră. Şansele ca el să mai prindă un contract bănos cu ajutorul căruia să plătească o eventuală despăgubire către Chelsea Londra scad dramatic, iar naţionala de fotbal a României cu siguranţă îşi va căuta un alt conducător, pentru o altă generaţie.

Mutu înscrie în Fiorentina - Chievo 3-2


Mutu înscrie în Fiorentina - Lazio 3-2


Florin Prunea comentează noul incident în care este implicat Adrian Mutu


Cristi Borcea, preşedinte executiv al lui Dinamo
"Nu o cred, spuneţi-mă că nu e adevărat! E incredibil. Cine ştie, poarte nu e adevărat, aşa sper".

Vezi efectele sibutraminei

Fiorentina l-a suspendat pe Mutu pe termen nelimitat
În urma acestei veşti, Adrian Mutu a fost suspendat de către echipa din Firenţe până la aflarea unei decizii finale. Fiorentina a anunţat că nu-i va da voie antrenorului Cesare Prandelli să îl folosească pentru a nu risca o penalizare.
"În aşteptarea contraexpertizei, Mutu nu va mai putea juca. A intrat în vigoare ceea ce se numeşte suspendarea temporară şi urmează efectuarea analizei eşantionului B. Astfel, Adrian Mutu nu mai este la dispoziţia antrenorului Cesare Prandelli", au transmis italienii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close