Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Sevilla- Urziceni 2-0. Surpriza nu avea cum să vină cu un singur şut pe poartă. Rezultate Liga Campionilor

Sevilla- Urziceni 2-0. Surpriza nu avea cum să vină cu un singur şut pe poartă. Rezultate Liga Campionilor

Sevilla- Urziceni 2-0. Surpriza nu avea cum să vină cu un singur şut pe poartă. Rezultate Liga Campionilor
Sursa foto: unirea urziceni
16 Sep 2009   •   23:39

Prima ieşire europeană în Luiga Campionilor a Unirii Urziceni s-a încheiat. Echipa a făcut o impresie bună, dar nu este suficient. Organizarea reuşită de Dan Petrescu a dat eşecuri înspre final, deşi a fost lăudată de comentatorii internaţionali.
Manuel Jiménez declara înainte de meci: Unirea este în fruntea clasamentului în România, şi se apără bine. Trebuie să jucăm la victorie din primul minut. Mă bucur că Sevilla se bucură de respect în Europa pentru ce a făcut în trecut, dar acum trebuie să ne câştigăm din nou acel respect pe teren.
Campionatele român şi spaniol nu pot fi comparate, toată lumea ştie că ?La Liga? este una din cele mai bune competiţii din lume. Sevilla a crescut mult în ultimii ani, deoarece acum opt ani jucam în divizia secundă. Vom încerca să terminăm pe primul loc în grupă şi să mergem în sferturi să ne îmbunătăţim performanţa de acum doi ani.
Dan Petrescu aducea şi el aminte înainte de meci că echipa sa era acum patru ani în divizia B şi sublinia că este un miracol că un oraş de 17.000 locuitori joacă în Champions League .
Debutul partidei, cum era de aşteptat, o găseşte pe Unirea în apărare, jucând foarte scurt. În primele 10 minute ieşirile din propria jumătate de teren sunt rare pentru jucătorii lui Petrescu. Cu toate acestea, nici Sevilla nu reuşeşte să combine letal,adversari închizând bine.
După primul sfert de oră, tinerii din Urziceni prind curaj şi au primile ieşiri spre careul advers şi şuturi spre poartă.
Min 13 - Apostol trimite primul şut spre poarta lui Palop, însă fără probleme pentru andaluzi. Urmează un joc fără faze emoţionante, în care mijlocul Unirii face faţă cu brio presiunii spaniole.
La jumătatea primei reprize, Luis Fabiano beneficiază de o lovitură liberă cu emoţii mari pentru români, dar Arlauskis intervine magistral. Bălan îl faultaase de la spate pe Fabiano undeva la marginea careului.
Jocul se animă ulterior. În minutul 33, Capel centrează la Fabiano în şase metri, acesta preia din voleu cu un şut puternic, dar în blocajul lui Mehmedovic, care se aruncă la sacrificiu. Frunză preia iniţiativa trei minute mai târziu, intră în careu cu mingea la picior, driblează doi adversari, dar este blocat în momentul şutului.
Cu un minut înainte de pauză Bilaşco scapă singur cu Palop, dar îşi face mingea prea lung, iar portarul ibericilor reuşeşte să ajungă înaintea sa. Ocazia nu întârzie să se răzbune, iar la faza imediat următoare, Fabiano deschide scorul cu un şut imparabil, lângă bară, de la 16 metri. Este şi o greşeală a apărării însă, atâta timp cât Fabiano era singur pe o rază de cinci metri.
Unirea intră condusă la pauză, după ce a făcut faţă excelent jocului Sevillei, care nu a reuşit să îşi găsească ritmul care să ameninţe cu adevărat poarta Unirii, până la faza norocoasă din ulitmul minut
Trei şuturi pe poartă a avut Sevilla pe spaţiul porţii în prima repriză. Unirea a avut o disciplină superbă , iar numari norocul şi o combinaţie reuşită a adus un gol în prima repriză, nota UEFA. Un adevărat test pentru echipa lui Jimenez.

La 10 minute de la reluare, Unirea are un momnent bun, cu posesia prelungită a balonului, finalizată cuz intrarea în careu a lui Frunză, dar este deposedat. Şarja lui Uziceni continuă şi stă timp de peste cinci minute în jumătatea adversă. Jucătorii au prins cu siguranţă mai mult curaj la pauză.Cu toate acestea, eforturile lor sunt în zadar. În plus recuperările Sevilliei duc la o urcare rapidă a spaniolilor până în careu
În minutul 70 vine şi golul doi pentru gazde, după o lovitură de colţ, de care profită Renato. Unirea pică şi minute bune, Sevilla nu pleacă din preajma careului român. Are şi o bară şi posesie covârşitoare.
Statistica de final de meci este îngrijorătoare: un singur şut pe poartă. Pentru meciurile următoare, Dan Petrescu trebuie să rezolve problema spaţiilor lăsare adversarilor, a marcajului şi a finalizării. Jucătorilor le lipseşte curajul de a finaliza, iar când o fac, efectul este departe de cel scontat.

UNIREA: Arlauskis - Maftei, Galamaz, Mehmedovici, Brandan - T. Bălan, Ricardo, I. Apostol - D. Varga, S. Frunză - Bilaşco

SEVILLA: Palop - S. Sanchez, Squillaci, Escude, F. Navarro - J. Navas, Zokora, Renato, Capel - Kanoute, Luis Fabiano



Grupa E
Liverpool 1 - 0 Debrecen
Lyon 1 - 0 Fiorentina
Grupa F
Dinamo Kiev 3 - 1 Rubin Kazan
Inter Milan 0 - 0 Barcelona
Grupa G

Sevilla 2 - 0 Unirea Urziceni
Stuttgart 1 - 1 Rangers
Grupa H
Olympiakos Piraeus 1 - 0 AZ Alkmaar
Standard Liege 2 - 3 Arsenal


Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close