Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Sir Bobby Robson a fost învins de cancer şi a murit la vârsta de 76 de ani (VIDEO)

Sir Bobby Robson a fost învins de cancer şi a murit la vârsta de 76 de ani (VIDEO)

Sir Bobby Robson a fost învins de cancer şi a murit la vârsta de 76 de ani (VIDEO)
31 Iul 2009   •   13:21

Fostul selecţioner al Angliei, Sir Bobby Robson a murit la vârsta de 76 de ani, după un lung meci cu cancerul. Era a cincea bătălie pe care o ducea împotriva bolii. Anul trecut el a fost diagnosticat cu o tumoare la plămâni.

În cariera lui de fotbalist, Robson a jucat pentru Fulham şi West Bromwich Albion în anii '50 şi '60, iar apoi a condus de pe banca tehnică formaţii precum Fulham, Ipswich, PSV, Sporting Lisabona, Porto, Barcelona şi clubul pe care l-a susţinut de mic copil, Newcastle United.

După ce şi-a încheiat cariera de jucător, cu 20 de selecţii în naţionala Angliei la activ, Robson a trecut la partea managerială şi a câştigat Cupa UEFA în 1981, pe când se afla la conducerea formaţiei Ipswich Town. Un an mai târziu avea să devină selecţionerul Angliei, pe care a condus-o până în semifinalele Cupei Mondiale din 1990, în Italia.

Duminică, Robson s-a aflat în scaunul său cu rotile pe stadionul St James Park, unde s-a disputat un meci caritabil în onoarea lui, care a atras peste 30.000 de fani.

Paul Gascoigne, care a jucat pentru Anglia sub comanda lui Robson, i-a adus un tribut selecţionerului la finalul partidei: "Sir Bobby este o legendă în lumea asta. El a fost cel care mi-a acordat prima şansă să joc pentru Anglia. Când l-am văzut mi s-a tăiat răsuflarea să îl văd în starea în care e, dar el este un luptător şi reuşeşte să se menţine, iar asta e grozav. Unii abia duc o bătălie cu cancerul, el o duce pentru a cincea oară, iar acest lucru arată ce fel de om este Sir Bobby".

În urmă cu mai puţin de doi ani, Sir Bobby Robson era premiat de BBC pentru întreaga activitate. După ce a fost ovaţionat la scenă deschisă şi a primit trofeul de la Sir Alex Ferguson, Robson a declarat că trebuie să le mulţumească tuturor celor care i-au fost alături, pe teren, în cariera lui. "Nici Tiger Woods nu a câştigat trofeele de unul singur, a avut un caddy lângă el care să îl ajute. Şi eu am fost ajutat de colegi sau de elevi în tot ce am făcut, de antrenorii secunzi, de fizioterapeuţi, de căutătorii de talente, de toată lumea", a spus Sir Bobby Robson. Vezi întreaga ceremonie mai jos:



Antena3.ro

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close