Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Steaua a învins cu 6-0 pe Aalborg, cel mai clar succes al roş-albaştrilor în cupele europene

Steaua a învins cu 6-0 pe Aalborg, cel mai clar succes al roş-albaştrilor în cupele europene

Steaua a învins cu 6-0 pe Aalborg, cel mai clar succes al roş-albaştrilor în cupele europene
de M.T.    |    19 Sep 2014   •   09:46

De la o posibilă umilinţă, la cel mai clar succes în cupele europene. La debutul în grupa J din Europa League, în faţa unui stadion gol, urmare a deciziei UEFA, Steaua a trăit periculos în prima repriză a meciului cu Aalborg, dar a încheiat prin a câştiga cu 6-0.

Campioana României şi-a egalat astfel cea mai categorică victorie din istoria participărilor sale în cupele europene. Roş-albaştrii au mai câştigat o singură dată cu acest scor, în sezonul 1979/80 al Cupei Cupelor, împotriva elveţienilor de la Young Boys Berna.

Nimeni nu şi-ar fi imaginat însă un asemenea deznodământ după prima repriză. Steaua a intrat greu în meci, a construit lent şi previzibil şi a arătat mari lacune în defensivă, ceea ce a permis danezilor să aibă câteva ocazii foarte mari.

Eroul campioanei a fost portarul Arlauskis, care şi-a păstrat echipa în joc cu câteva intervenţii providenţiale în situaţii de unu contra unu cu atacanţii adverşi, care au evitat un scor categoric în favorea lui Aalborg în primele 45 de minute.

„Am avut o primă repriză foarte slabă, nu am fost o echipă compactă şi nu recuperam sus. Căpitanul lor era liber tot timpul între jucătorii noştri. Cred că a fost o lipsă de coordonare, dar am rectificat-o la pauză. La cum am jucat în prima repriză, a fost foarte greu. Ştiam totul despre danezi, dar când eşti cu mintea în altă parte se întâmplă asta. Fundaşii şi mijlocaşii nu se sincronizau”, a explicat Gâlcă la finalul întâlnirii.

Totul avea să se schimbe după pauză, odată cu intrarea lui Raul Rusescu în locul lui Râpă şi a deschiderii scorului de către Sânmărtean. În minutul 51, fostul mijlocaş al Vasluiului a trimis o mingea în careul danez, Varela a încercat să devieze cu capul, fără să reuşească însă, iar mingea a intrat în poartă. Din acel moment, a început o cu totul altă partidă.

În minutul 57, Keşeru a obţinut un penalty, fază la care portarul danezilor, Larsen, a fost eliminat, iar Rusescu a transformat fără emoţii lovitura de pedepasă şi a dus scorul la 2-0. A urmat perioada de graţie ale lui Keşeru, golgheterul din Liga I reuşind un hattrick între minutele 61 şi 72, pentru ca, în minutul 74, Rusescu să facă dubla şi să stabilească rezultatul final.

„Nu ştiu dacă am mai reuşit să dau trei goluri în 11 minute, dar este un sentiment foarte plăcut. Nu mă aşteptam, ţinând cont de evenimentele din prima repriză, când au avut mai multe ocazii şi doar datorită lui Arlauskis am intrat cu 0-0 la pauză. Probabil că am intrat puţin mai relaxaţi în prima repriză, iar ei intrând la turaţie maximă, ne-au surprins puţin. Dar în repriza a doua am dat drumul la motoare şi s-a văzut diferenţa”, a spus Keşeru după meci.

Antrenorul lui Aalborg, Kent Nielsen, consideră că diferenţa a fost făcută de experienţa superioară a steliştilor şi a recunoscut că nu a trăit un asemenea meci niciodată.

„Suntem foarte dezamăgiţi de meci, de cum a decurs jocul. Nu am fost pregătiţi suficient din punct de vedere fizic. Până la primul gol am jucat de la egal la egal, dar nu am fost suficient de buni la finalizare. S-a văzut lipsa de experienţă. După golurile 2 şi 3 am căzut psihic. Nu am fructificat ocaziile avute, iar Steaua a fost mai eficientă. În repriza a doua Steaua a demonstrat ce înseamnă să fii competitiv în Europa. Nu am mai trăit un asemenea meci în viaţa mea. În prima repriză am fost mulţumit parţial de joc, am crezut că vom pune probleme Stelei, dar dacă nu beneficiezi de ocaziile avute asta se întâmplă”, a declarat fostul internaţional danez.

În cealaltă partidă a grupei, adversara Stelei din etapa următoare, Dinamo Kiev, nu a avut emoţii împotriva portughezilor de la Rio Ave, echipă de care a trecut cu scorul de 3-0, prin golurile marcate de Iarmolenko, Belhanda, Kraveţ.

„Dinamo Kiev este o echipă foarte bună, cu jucători foarte buni şi cu un buget foarte mare. Aşa că nu mă surprinde că a bătut pe Rio Ave”, a spus antrenorul campioanei României despre victoria ucrainenilor.

În etapa a doua, pe 2 octombrie, Steaua se va deplasa la Kiev pentru duelul cu Dinamo, în timp ce Aalborg va întâlni pe teren propriu pe Rio Ave.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close