Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Steaua "dovedeşte" Ujpest la Budapesta cu 2-1, în Europa League. Galeria Stelei evacuată (VIDEO)

Steaua "dovedeşte" Ujpest la Budapesta cu 2-1, în Europa League. Galeria Stelei evacuată (VIDEO)

Steaua "dovedeşte" Ujpest la Budapesta cu 2-1, în Europa League. Galeria Stelei evacuată (VIDEO)
Sursa foto: steaua
23 Iul 2009   •   22:56

Steaua a câştigat şi returul dublei manşe cu echipa maghiară FC Ujpest, cu scorul de 2-1, şi a obţinut calificarea în turul III preliminar al Ligii Europa. Într-un meci extrem de tensionat, "piperat" cu un schimb de torţe la pauză între suporterii celor două echipe şi evacuarea peluzei steliste de către jandarmerie. Suspendarea pentru 15 minute a reprizei secunde le-a priit elevilor lui Cristiano Bergodi, care au marcat repede două goluri importante, prin Szekely şi Grzelak, iar Vasko Tamas a reuşit golul de onoare.
Presaţi de scorul din tur să marcheze cel puţin două goluri, ungurii lui Willy McStay nu au dat în nici un moment al primei reprize impesia că şi-ar propune altceva decât atacul. O lovitură de colţ şi o lovitură liberă din preajma colţului terenului au adus pentru prima oară pericolul în careul lui Tătăruşanu, care a şi scăpat mingea din mâini odată spre emoţia băncii de rezerve a Stelei. "Roş-albaştii" au replicat pe contraatac şi rapizii Surdu şi Szekely au scăpat singuri cu portarul Balajcza, dar tehnica şi arbitrul de margine i-au oprit de fiecare dată. Tătăruşanu şi-a făcut şi el datoria, respingând din plonjon o centrare foarte periculoasă a lui Tisza.
Jocul şi-a pierdut mult din ritm după acest moment şi jucătorii şi-au dat sângele pe teren doar la propriu,atacantul ungur Kabat accidentându-se dur la cap după un contact cu Golanksi, părăsind terenul plin de sânge şi mergând direct la vestiare.
Evenimente incredibile la pauza meciului, fanii lui Ujpest aruncă cu torţe în suporterii Stelei de la peluză, iar jandarmii intervin. Reluarea reprizei secunde s-a suspendat pentru un sfert de oră şi arbitrii negociază cu antrenorul gazdelor.
Jandarmii maghiari au intervenit în peluza stelistă şi, după ce au fost atacaţi de unii dintre români cu curele, au evacuat acest sector de tribună. Meciul s-a reluat după 15 minute de pauză.

Steaua a deschis scorul în minutul 58, iar marcatorul golului este chiar un jucător de etnie maghiară, Janos Szekely. Numărul 7 de la Steaua a venit la colţul scurt şi a marcat dintr-o poziţie clară, cu poarta goală în faţă.
În acest moment, Steaua conduce cu 3-0 la general, cu avantajul unui gol în deplasare, iar soarta calificării pare decisă, cu ungurii obligaţi să marcheze de patru ori.

În minutul 65, Steaua dă încă o lovitură! Rafal Grzelak, intrat în locul lui Nicoliţă, a marcat la prima atingere de balon. Bogdan Stancu a centrat excelent de pe dreapta şi polonezul a intrat, practic, cu mingea în poartă. Calificarea este decisă.

Vasko Tamas a sărit peste apărarea Stelei la un corner, Rajczi l-a blocat pe Tătăruşanu şi fundaşul maghiar a trimis cu capul în poartă, ducând scorul la 1-2 în minutul 82. Acesta s-a dovedit, însă, doar un gol de onoare al echipei din Budapesta.

Steaua a disputat joi manşa retur a turului al II-lea preliminar a Europa League împotriva echipei maghiare FC Ujpest. Partida s-a jucat pe stadionul Ferenc Szusza din Budapesta, într-o atmosferă chiar mai tensionată decât meciul tur. Joia trecută, Steaua a câştigat meciul din Ghencea cu scorul de 2-0, după golurile din repriza secundă marcate de Romeo Surdu şi Bogdan Stancu.
Formaţiile de start
Ujpest: Balajcza - Dudic, Vermes, Vasko, Pollak - Tisza, Sandor Gy., Stokes, Simek - Rajczi, Kabat
Steaua: Tătăruşanu - Golanski, Baciu, Goian, P. Marin - Szekely, Bicfalvi, Toja, Nicoliţă - Stancu, Surdu
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: steaua europa league
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close