Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Studiu: Aeroporturile din Brazilia nu sunt pregătite pentru Cupa Mondială din 2014

Studiu: Aeroporturile din Brazilia nu sunt pregătite pentru Cupa Mondială din 2014

Studiu: Aeroporturile din Brazilia nu sunt pregătite pentru Cupa Mondială din 2014
15 Apr 2011   •   16:09

Mai sunt trei ani până când Brazilia va găzdui Cupa Mondială, dar organizatorii au suficiente motive de îngrijorare. Un studiu prezentat joi de guvernul brazilian arată că majoritatea aeroporturilor din ţară nu vor fi pregătite pentru o astfel de competiţie.

 
Lucrările de renovare la 10 dintre cele 13 aeroporturi care urmează să fie folosite în timpul Cupei Mondiale nu vor fi terminate la timp, decât dacă vor exista schimbări în planurile de investiţie din partea autorităţilor. „În cazul în care termenele obişnuite pentru proiectele de infrastructură din Brazilia se menţin, 10 din 13 terminale nu vor fi gata până în 2014. Eficenţa scăzută în execuţia programelor de investiţie este îngrijorătoare”, se arată în raportul Institutului de Cercetare Economică din Brazilia.
 
Studiul mai arată că dacă lucrprile actuale ar fi doar finisate, majoritatea aeroporturilor ar rămâne la actuala capacitate de operare, în prezent, 14 dintre cele mai mari 20 de terminale din Brazilia funcţionând peste capacitatea maximă: „În aceste condiţii, zece dintre ele ar opera în situaţie critică”.
 
Infrastructura aeroporturilor a fost mereu una dintre principalele preocupări ale oficialilor locali, alături de construcţia de stadioane şi de îmbunătăţirea transportului public. Preşedintele ţării, Dilma Rousseff, a anunţat recent că guvernul se va implica puternic în rezolvarea tuturor problemelor.
 
Brazilia se află în faţa riscului major de a se face de râs cu organizarea Cupei Mondiale. Întârzierea lucrărilor este un aspect care ridică probleme. Toată lumea ştie cât de mult am luptat pentru a obţine dreptul de a găzdui Cupa Mondială, cât am umblat prin toată lumea ca să câştigăm voturile, iar acum ne găsim într-un stadiu îngrijorător pentru toţi cei care au lucrat la acest proiect. Brazilia are obligaţia de a găzdui o ediţie de succes a Cupei Mondiale”, declara Pele în urmă cu două luni, referindu-se la ritmul lent în care evoluează lucrările de infrastructură, adăugând că „principalele probleme sunt legate de comunicaţii, dar aeroporturile sunt şi ele o problemă, nu doar pentru brazilieni, ci şi pentru vizitatori”.
 
Alături de Cupa Mondială din 2014, Brazilia va mai găzdui Cupa Confederaţiilor în 2013 şi Jocurile Olimpice din 2016, la Rio de Janeiro. În acest sens, investiţiile pentru infrastuctură s-au ridicat la aproape 20 de miliarde de dolari, 3 dintre ele având ca scop principal modernizarea aeroporturilor, care au nevoie să fie renovate pentru a putea face faţă celor aproximativ 600.000 de vizitatori aşteptaţi.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close