Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Suporterul italian care a ucis un poliţist în 2007, condamnat la 14 ani de închisoare

Suporterul italian care a ucis un poliţist în 2007, condamnat la 14 ani de închisoare

Suporterul italian care a ucis un poliţist în 2007, condamnat la 14 ani de închisoare
Sursa foto: antonino speziale
10 Feb 2010   •   11:42

Tânărul suporter din Sicilia, Antonino Speziale, a fost condamnat de un tribunal italian la 14 ani de puşcărie după ce l-a ucis în 2007 pe un poliţist de 38 de ani în luptele de stradă de după derby-ul Catania - Palermo. Speziale nu avea 18 ani în momentul săvârşirii crimei, din acest motiv el fiind judecat de tribunalul pentru minori din Catania.
Meciul Catania - Palermo este un mare derby regional şi suscită în fiecare an emoţii nebănuite printre sicilieni. Astfel s-a întâmplat şi în februarie 2007, când galeriile celor două echipe au vrut să se înfrunte pe străzile din jurul arenei din Catania după meci. Poliţia s-a opus, iar în toiul bătăii un ofiţer de 38 de ani a fost ucis de un tânăr de nici 18. Procurorii au descoperit firul întâmplărilor şi, din câte se pare, Speziale şi grupul său vroiau să-i atace pe suporterii adverşi, aruncând cu obiecte metalice. Unul dintre acestea l-a ucis pe poliţistul Filippo Raciti.
De trei ani se judecă la tribunalul pentru minori cazul lui Speziale, iar verdictul şi sentinţa au venit în cele din urmă - vinovat de crimă şi condamnare de 14 ani la închisoare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Catania Palermo violente
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close