Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Swansea o elimină pe Chelsea şi se califică într-o finală inedită a Cupei Ligii Angliei

Swansea o elimină pe Chelsea şi se califică într-o finală inedită a Cupei Ligii Angliei

Swansea o elimină pe Chelsea şi se califică într-o finală inedită a Cupei Ligii Angliei
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    24 Ian 2013   •   12:33

Swansea, o echipă din Ţara Galilor, şi Bradford City, formaţie din League Two, liga a patra engleză, se vor întâlni pe stadionul Wembley într-o finală inedită a Cupei Ligii Angliei, rebotezată Capital One Cup.

În returul cu Chelsea de pe teren propriu, Swansea a reuşit să-şi păstreze avantajul obţinut în meciul tur, atunci când s-a impus cu 2-0 la Londra, cele două echipe terminând la egalitate, scor 0-0.

Nervii londonezilor au cedat pe final, în minutul 80 belgianul Eden Hazard fiind eliminat după ce l-a lovit pe unul dintre copiii de mingi care întârzia repunerea balonului în joc.



Pentru Swansea a fost prima prezenţă într-o semifinală majoră din 1964, atunci când a pierdut în faţa celor de la Preston North End (1-2) în Cupa Angliei, iar calificarea în ultimul act oferă formaţiei pregătite de Michael Laudrup ocazia de a juca în premieră pe Wembley cu trofeul pe masă.

Marea surpriză o reprezintă însă prezenţa în finală a celor de la Bradford City, care, după ce au câştigat pe teren propriu cu 3-1, au pierdut returul cu Aston Villa la limită, scor 1-2, şi, în cazul în care vor câştiga trofeul, vor evolua în sezonul viitor al Europa League.

The Bantams au devenit prima echipă din liga a patra care ajunge în ultimul act al Cupei Ligii în ultimii 50 de ani, după Rochdale în 1962, şi bifează prima finală majoră din 1911, atunci când Bradford a cucerit Cupa Angliei.

În drumul spre finală, Bradford a trecut de trei echipe din Premier League, Wigan, Arsenal şi Aston Villa, pe primele două eliminându-le în urma loviturilor de la 11 metri, după ce le învinsese în tururile anterioare pe Notts County, Watford şi Burton.

De lungul istoriei sale, Bradford City a evoluat o singură dată în cupele europene, în 2000, în Cupa Intertoto, competiţie în care formaţia engleză a trecut de FK Atlantas (Lituania) şi RKC Waalwijk (Olanda), pentru a fi apoi eliminată în semifinale de ruşii de la Zenit St. Petersburg.

Finala Cupei Ligii Angliei va avea loc pe 24 februarie, pe stadionul Wembley din Londra.


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close