Antena 3 CNN Sport Fotbal extern ŢSKA Sofia, cel mai titrat club bulgar, riscă să dispară

ŢSKA Sofia, cel mai titrat club bulgar, riscă să dispară

ŢSKA Sofia, cel mai titrat club bulgar, riscă să dispară
22 Iun 2015   •   19:12

 ȚSKA Sofia, nume de legendă al fotbalului bulgar, împovărat de datorii, a pierdut statutul de club profesionist și va trebui să plece de la zero, a confirmat luni federația bulgară de fotbal, citată de Agerpres.

Clubul "nu a primit licență și, potrivit regulilor federației bulgare de fotbal, trebuie să joace în divizia a treia", a declarat președintele federației, Borislav Mihailov.

ȚSKA Sofia, fondat în 1948, a câștigat în 2011 ultimul dintre cele 31 de titluri de campioană a Bulgariei, iar în sezonul 2014-2015 s-a clasat pe locul 5. Clubul sofiot, la care s-a lansat vedeta Hristo Stoicikov, s-a remarcat de multe ori în Europa, atingând de două ori semifinale Cupei Campionilor (1967, 1982) și o dată cele ale Cupei Cupelor (1989).

ȚSKA are datorii de 30 de milioane de leva (15 milioane de euro), dintre care 11 milioane de leva (6,5 milioane de euro) către fisc. Actualii proprietari, doi oameni de afaceri bulgari, au declarat că nu pot plăti datoriile.

Potrivit presei bulgare, clubul ar putea mai degrabă să fie lichidat decât să joace în divizia a treia.

Totuși, un alt om de afaceri, Vasil Bojkov, a înființat sâmbătă un nou club, ȚSKA (Sofia), și își propune să organizeze în patru ani "reînvierea" clubului, ce ar începe viitorul sezon în divizia a patra.

Fuziunea dintre ȚSKA și un alt club de primă divizie, Litex Loveci, pe care în principiu UEFA nu o autorizează, a fost de asemenea discutată, dar nu a fost examinată luni de federație.

ȚSKA are dificultăți financiare de circa zece ani. În 2008, UEFA i-a retras licența pentru a disputa turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, din cauza unei datorii de un milion de euro. Suporterii au atacat atunci cu pietre sediul federației.

În iunie 2013, ȚSKA a fost din nou amenințată de faliment, dar o înțelegere de ultimă oră cu fiscul a dus la evitarea retrogradării.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close