Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Finalele Europa League și Champions League vor avea loc în aceeași săptămână

Finalele Europa League și Champions League vor avea loc în aceeași săptămână

Finalele Europa League și Champions League vor avea loc în aceeași săptămână
Sursa foto: Uefa.com
04 Apr 2017   •   15:45

Finalele Europa League şi Champions League  se vor juca în aceeaşi săptămână începând din sezonul 2018/2019, a anunţat, astăzi, Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA), cu ocazia reuniunii Comitetului său Executiv de la Helsinki (Finlanda), informează AFP. 

Cele două finale vor continua, în schimb, să fie disputate în locuri diferite. 

"Principiul general de a organiza finala Europa League în aceeaşi săptămână cu finala Champions League pentru ansamblul ciclului 2018-2021 a fost aprobat", a anunţat forul continental într-un comunicat. 

În consecinţă, finala 2019 a Europa League se va juca miercuri 29 mai 2019, cu trei zile înaintea finalei Ligii Campionilor programată sâmbătă 1 iunie 2019. 

"Această schimbare are drept scop ca finala Europa League să se desfăşoare imediat după încheierea campionatelor naţionale", a precizat UEFA, în timp ce finala din 2017, organizată la Stockholm (Suedia), este programată pe 24 mai, cu câteva zile înaintea ultimei etape din campionatul Italiei. 

În acest sezon, finala Ligii Campionilor se va desfăşura pe 3 iunie la Cardiff. 

Această măsură intervine la câteva luni după reforma Ligii Campionilor, ce va deveni efectivă pentru aceeaşi perioadă, ce va garanta patru locuri cluburilor germane, spaniole, engleze şi italiene în faza grupelor în virtutea bunelor rezultate din trecut. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: UEFA saptamana fotbal sezon
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close