Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Un nou scandal în fotbalul italian: 17 persoane au fost arestate pentru trucarea unor meciuri

Un nou scandal în fotbalul italian: 17 persoane au fost arestate pentru trucarea unor meciuri

Un nou scandal în fotbalul italian: 17 persoane au fost arestate pentru trucarea unor meciuri
de M.T.    |    19 Dec 2011   •   13:24

17 persoane, printre care fostul internaţional italian şi căpitan al celor de la Atalanta, Cristiano Doni (foto), au fost arestaţi luni dimineaţă, fiind acuzaţi de trucarea unor partide pentru a facilita câştiguri mafiei pariurilor.

Operaţiunea „Last Bet” s-a desfăşurat în mai multe oraşe din Italia - Cremona, Brescia, Bologna - ca urmare a unei anchete conduse de magistraţii din Cremona.

Agenţia italiană ANSA şi Gazzetta dello Sport au dezvăluit că ancheta priveşte mai multe partide din ultimele sezoane din Serie B, în trei dintre ele fiind implicată chiar Atalanta, dar şi trei meciuri din stagiunea trecută din Serie A, Brescia-Bari (2-0, 6 februarie 2011), Brescia-Lecce (2-2, 27 februarie 2011) şi Napoli-Sampdoria (4-0, 30 ianuarie 2011).

Alături de Doni au mai fost reţinuţi Luigi Sartor (fost jucător la Inter Milano, AS Roma şi Juventus), Alessandro Zamperini (fost jucător în Serie B) şi doi fotbalişti încă în activitate, Carlo Gervasoni (Piacenza) şi Filippo Carobbio (Spezia).

Anchetatorii au spus că reţeaua din care făceau parte cei reţinuţi are ramificaţii în mai multe zone ale lumii, conducerea organizaţiei aflându-se în Singapore.

Avem de-a face cu o organizaţie internaţională şi am avut nevoie de ajutorul poliţiei din Croaţia, Germania, Finlanda şi Ungaria”, a declarat Roberto Di Martino, procurorul-şef din Cremona, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute luni la prânz. Magistratul nu a confirmat însă zvonurile că mai mulţi dintre cei reţinuţi ar fi cetăţeni din Europa de Est.

În luna iunie a acestui an, 16 persoane au fost arestate de procurorii din Cremona pentru implicarea în trucarea de rezultate a unor meciuri din ligile inferioare din Italia, printre cei reţinuţi aflându-se şi Cristiano Doni, dar şi fostul golgheter din Serie A, Giuseppe Signori.

Ca urmare a acestui caz, în luna august, Doni a primit o suspendare de 3 ani şi jumătate, iar Atalanta o penalizare de 6 puncte în actuala ediţie din Serie A.

Procurorul Federaţiei Italiene, Stefano Palazzi, cel care a condus ancheta din vară, a solicitat să primească noul dosar în care a fost arestat Cristiano Doni pentru a începe o investigaţie proprie.


×
Subiecte în articol: scandal Serie A singapore
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close