Antena 3 Sport Fotbal extern Un transexual, vedeta primei victorii obţinute de Samoa Americană în preliminariile CM

Un transexual, vedeta primei victorii obţinute de Samoa Americană în preliminariile CM

de M.T.    |    24 Noi 2011   •   17:03
Un transexual, vedeta primei victorii obţinute de Samoa Americană în preliminariile CM

Samoa Americană a obţinut prima sa victorie din istorie într-un meci preliminariile Cupei Mondiale, reuşind să se impună cu 2-1 în faţa naţionalei din Tonga.

Pe lângă succesul propriu zis, Samoa Americană intră în istoria fotbalului şi prin faptul că, din ceea ce se ştie, a folosit primul jucător transexual care ia parte la o partidă din calificările pentru campionatul mondial.

În echipa mea, am chiar o femeie care a evoluat din primul minut ca fundaş central. Vă puteţi imagina aşa ceva în Anglia sau în Spania?”, a declarat mândru Thomas Rongen, antrenorul învingătorilor.

„Femeia” se numeşte Johnny “Jayieh” Saelua şi face parte din „bărbaţii fa'afafine”, cei care, în cultura polineziană, reprezintă practic al treilea sex.

Saelua a fost crescut ca o femeie, însă se descurcă fără probleme printre bărbaţi: „Restul echipei mă acceptă, iar între noi există o relaţie de respect reciproc, ceea ce este excelent. Face parte din cultura noastră”.

Şi mai remarcabil este faptul că Saelua a fost desemnat(ă) jucătorul meciului, contribuind cu o pasă decisivă şi o intervenţie decisivă, prin care a scos mingea de pe linia porţii, la succesul echipei sale.

 

 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close