Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Un transexual, vedeta primei victorii obţinute de Samoa Americană în preliminariile CM

Un transexual, vedeta primei victorii obţinute de Samoa Americană în preliminariile CM

Un transexual, vedeta primei victorii obţinute de Samoa Americană în preliminariile CM
de M.T.    |    24 Noi 2011   •   17:03

Samoa Americană a obţinut prima sa victorie din istorie într-un meci preliminariile Cupei Mondiale, reuşind să se impună cu 2-1 în faţa naţionalei din Tonga.

Pe lângă succesul propriu zis, Samoa Americană intră în istoria fotbalului şi prin faptul că, din ceea ce se ştie, a folosit primul jucător transexual care ia parte la o partidă din calificările pentru campionatul mondial.

În echipa mea, am chiar o femeie care a evoluat din primul minut ca fundaş central. Vă puteţi imagina aşa ceva în Anglia sau în Spania?”, a declarat mândru Thomas Rongen, antrenorul învingătorilor.

„Femeia” se numeşte Johnny “Jayieh” Saelua şi face parte din „bărbaţii fa'afafine”, cei care, în cultura polineziană, reprezintă practic al treilea sex.

Saelua a fost crescut ca o femeie, însă se descurcă fără probleme printre bărbaţi: „Restul echipei mă acceptă, iar între noi există o relaţie de respect reciproc, ceea ce este excelent. Face parte din cultura noastră”.

Şi mai remarcabil este faptul că Saelua a fost desemnat(ă) jucătorul meciului, contribuind cu o pasă decisivă şi o intervenţie decisivă, prin care a scos mingea de pe linia porţii, la succesul echipei sale.

 

 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close