Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Universidad de Chile a câştigat Copa Sudamericana, după ce a învins în finală pe LDU Quito

Universidad de Chile a câştigat Copa Sudamericana, după ce a învins în finală pe LDU Quito

Universidad de Chile a câştigat Copa Sudamericana, după ce a învins în finală pe LDU Quito
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    15 Dec 2011   •   11:09

Universidad de Chile a câştigat cu 3-0 pe teren propriu în faţa ecuadorienilor de la LDU Quito, în returul finalei din Copa Sudamericana, a doua competiţie la nivel de club din America de Sud, şi, cu scorul general de 4-0, a cucerit primul trofeu internaţional din istoria sa.

Eroul serii a fost tânărul atacant Eduardo Vargas, jucător dorit de Inter Milano şi Chelsea, care a marcat de două ori şi a devenit golgheterul competiţiei, cu 11 goluri înscrise.

Cea de-a treia reuşită a chilienilor i-a aparţinut lui Gustavo Lorenzetti, care a punctat cu zece minute înainte de final.

Ambele echipe au avut câte un eliminat, jucătorul oaspeţilor Jorge Guagua primind direct cartonaşul roşu pentru un fault dur asupra lui Lorenzetti, în timp ce Matias Rodriguez a plecat mai devreme la vestiare după ce a primit două galbene.

Succesul celor de la Universidad de Chile nu este întâmplător, echipa antrenată de argentinianul Jorge Sampaoli impresionând de-a lungul întregii competiţii, pe care a încheiat-o fără înfrângere (10 victorii şi 2 egaluri), cu 21 de goluri marcate şi doar două primite.

De asemenea, Universidad are o serie impresionantă de 35 de mecirui consecutive fără eşec, reuşind să cucerească titlul în Apertura şi fiind calificată în semifinalele Clausurei.

×
Subiecte în articol: Chile
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close