Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Wfl Wolfsburg, campioana Germaniei în premieră. Emil Jula salvează Energie de la retrogradare

Wfl Wolfsburg, campioana Germaniei în premieră. Emil Jula salvează Energie de la retrogradare

Wfl Wolfsburg, campioana Germaniei în premieră. Emil Jula salvează Energie de la retrogradare
23 Mai 2009   •   18:58

Wfl Wolfsburg a câștigat campionatul Germaniei, la capătul unui sezon încins și a unei lupte care a durat până în ultima etapă. clubul susținut de Volkswagen a câștigat titlul în Bundesliga pentru prima oară în istorie, îndeplinind o formalitate în ultima etapă, în fața propriilor suporteri, când a învins Werder Bremen cu 5-1.

Profitând de moralul slab al oaspeților, care veneau după o finală de Cupa UEFA pierdută în fața lui Șahtior Donețk, Wolfsburg a deschis scorul în minutul 6, prin Misimovic, iar Grafite a majorat avantajul 9 minute mai târziu. În minutul 26, Werder a înscris în propria poartă, prin Prodl, după care Diego, marele absent al finalei de la Istanbul, a redus din handicap cinci minute mai târziu. Gazdele au rămas totuși cu picioarele pe pământ și în repriza a doua au continuat spectacolul, Grafite (56) și Dzeko (74) stabilind scorul final.

Bayern Munchen vâna un eventual eșec al lui Wolfsburg pentru a fura titlul, însă succesul cu 2-1 în derby-ul cu Stuttgart nu a făcut altceva decât să stabilească ocupanta locului doi în Bundesliga. Boulahrouz a marcat în propria poartă și a dus Bayern în avantaj, în minutul 16, pentru ca în minutul 59 Van Bommel să mărească avantajul. Patru minute mai târziu, Mario Gomez a înscris pentru oaspeți, însă nici intrarea lui Marica pe final nu a schimbat soarta partidei, Stuttgart fiind nevoită să se consoleze cu locul 3, loc care duce și el în Liga Campionilor.

Hertha Berlin ar fi putut să îi ia locul lui Stuttgart, însă formația din capitala Germaniei a fost învinsă categoric, scor 4-0, la Karlsruhe, echipă ce a terminat pe penultimul loc în clasament și a retrogradat în 2.Bundesliga. Arminia Bielefeld a părăsit și ea prima scenă a fotbalului german, egalul de acasă, 2-2, cu Hannover trimițând-o pe ultimul loc în Bundesliga.

S-a salvat în schimb de la retrogradare Energie Cottbus, care a învins cu 3-0 Bayer Leverkusen și s-a poziționat pe locul de playoff. Oaspeții au rămas în zece înainte de pauză, iar atacantul român Emil Jula a scăpat Energie de retrogradarea directă. El a deschis scorul în minutul 50, Rivic a punctat și el în minutul 64, pentru ca după cinci minute Jula să reușească ?dubla? și să stabilească scorul final.

Alături de Hertha Berlin, în Europa League mai merge și Hamburger SV, care s-a impus în ultimul minut la Frankfurt, scor 3-2, și a devansat Borussia Dortmund.

Alte rezultate:
FC Koln - Bochum 1-1
Monchengladbach - Borussia Dortmund 1-1
Schalke - Hoffenheim 2-3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bundesliga
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close