Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Arbitrii de la Timişoara - "U" Craiova şi Gaz Metan - Dinamo, reţinuţi de la delegări

Arbitrii de la Timişoara - "U" Craiova şi Gaz Metan - Dinamo, reţinuţi de la delegări

Arbitrii de la Timişoara - "U" Craiova şi Gaz Metan - Dinamo, reţinuţi de la delegări
Sursa foto: incaierare timisoara - craiova
28 Sep 2009   •   15:50

Prestaţiile slabe din meciurile etapei a VIII-a a Ligii I i-au costat pe doi arbitri principali şi doi asistenţi reţinerea de la delegări pe termen nelimitat. CCA i-a suspendat pe centralii Marian Bordean şi Istvan Kovacs dar şi pe asistenţii Miklos Nagy şi Ionel Popa. Cei patru au fost pedepsiţi deoarece au luat multe decizii greşite în defavoarea echipelor FC Timişoara, "U" Craiova şi Dinamo.
"Compartimentul de arbitri din Liga I a analizat jocurile şi rapoartele de observare şi a decis ca, în urma jocului FC Timişoara - Universitatea Craiova, arbitrul Bordean Marian şi arbitrul asistent Miklos Nagy să fie opriţi de la delegări pe o perioadã nedeterminată şi puşi la dispoziţia Asociaţiilor Judeţene de Fotbal din Sibiu şi Cluj. Totodată, a fost reţinut de la delegări şi observatorul Laszlo Sajtos, având în vedere că i-a dat notă mare în neconcordanţă cu realitatea din teren asistentului Miklos Nagy. De asemenea, în urma jocului Gaz Metan Mediaş - Dinamo Bucureşti, s-a luat decizia reţinerii de la delegări a lui Istvan Kovacs şi l-a pus la dispoziţia Asociaţiei Judeţene Satu Mare. Şi Ionel Popa, arbitru asistent la aceeaşi partidă, a fost reţinut de la delegări pentru o perioadă nelimitată", a declarat Vasile Avram, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, pentru Mediafax.
Bordean şi Nagy au greşit flagrant la partida de sâmbătă dintre FC Timişoara şi Universitatea Craiova, încheiată cu scorul de 1-1. Bănăţeanul Ioan Mera a înscris în minutul 61 la o fază confuză, la care a sărit odată cu portarul Silviu Lung Jr. pentru a lovit mingea, şi l-a lovit cu piciorul, dezechilibrându-l. Nici unul dintre arbitri nu a semnalat faultul. Mai mult, imediat după gol, australianul Josh Mitchell de la "U" l-a bruscat pe Mera şi apoi pe Arman Karamian. Două gestul de cartonaş roşu care nu au fost penalizate în nici un fel de arbitru. Bordeanu l-a trimis, însă, la cabine pe Mera, în minutul 71, după un fault grosolan la Eugen Trică.
Istvan Kovacs şi Ionel Popa au fost suspendaţi de CCA deoarece au omis să penalizeze două faulturi făcute în careu de jucătorii medieşeni, potrivit dinamoviştilor. Meciul Gaz Metan - Dinamo s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 1-0, după un gol înscris de Eric în minutul 89.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close