Antena 3 CNN Sport Fotbal intern CFR Cluj a învins cu 3-1 pe Braga şi s-a calificat în primăvara europeană

CFR Cluj a învins cu 3-1 pe Braga şi s-a calificat în primăvara europeană

CFR Cluj a învins cu 3-1 pe Braga şi s-a calificat în primăvara europeană
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    21 Noi 2012   •   00:16

Portughezul Rui Pedro a devenit primul jucător al unei echipe din România care înscrie un hattrick în Liga Campionilor, iar CFR Cluj a învins cu 3-1 pe teren propriu pe Sporting Braga, asigurându-şi prezenţa în primăvara europeană.

Clujenii trebuie însă să aştepte ultima etapă din grupa H pentru a afla dacă îşi vor continua parcursul continental în Liga Campionilor sau în Europa League, pentru că, la Istanbul, Galatasaray a câştigat cu 1-0 meciul cu rezervele lui Manchester United şi continuă să aibă prima şansă la locul 2.

Pe 5 decembrie, campioana României se va deplasa pe Old Trafford, unde trebuie să obţină mai mult decât Galatasaray în Portugalia, în partida cu Braga, pentru a deveni prima echipă din România care obţine calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Partida de pe stadionul Constantin Rădulescu a început cum nu se poate mai bine pentru clujeni, care conduceau deja cu 2-0 după un sfert de oră de joc. Rui Pedro a deschis scorul la capătul unei acţiuni splendide, începută de Piccolo şi continuată cu o deviere inteligentă de Rafael Bastos, pentru ca acelaşi jucător să realizeze dubla după ce a profitat de o respingere greşită a apărării portugheze la o pătrundere în careu a lui Sougou.

Euforia celor două goluri o putea costa pe campioana României, pentru că, în minutul 17, Rada a greşit o pasă în apropierea propriului careu şi apoi a ratat intercepţia la lansarea lui Ruben Micael pentru Alan, iar atacantul oaspeţilor a redus din diferenţă cu un şut pe sub Felgueiras. Mai mult decât atât, aproape imediat, Eder a fost aproape să egaleze, dar mingea trimisă din unghi de jucătorul formaţiei portugheze s-a dus în plasa laterală.

Din fericire, CFR nu a lăsat jocul să-i scape de sub control şi, după un şut frumos al lui Bastos, scos de sub bară de Beto, Rui Pedro şi-a completat hattrickul istoric în minutul 34, finalizând simplu, cu latul, centrarea excelentă primită din partea dreaptă de la Sougou.

Până la pauză, clujenii îşi puteau mări avantajul, dar Sougou a tras peste din poziţie favorabilă, la fel cum şi Braga putea reduce din diferenţă, însă Ivo Pinto a respins de pe linie mingea trimisă cu capul de Coelho în urma unui corner. Speranţele portughezilor de a reveni în meci au suferit o grea lovitură în minutul 45, atunci când Douglao a fost eliminat pentru  că l-a lovit cu cotul în figură pe Rada.

După pauză, chiar şi cu un om în plus, CFR nu a echilibrat deloc raportul posesiei, net favorabil oaspeţilor, însă a gestionat bine avantajul de pe tabelă, singurele emoţii venind la şutul lui Alan de la aproximativ 25 de metri, care a trecut puţin pe lângă poarta lui Felgueiras.

În schimb, profitând de spaţiile tot mai mari lăsate de apărarea celor de la Braga, elevii lui Paulo Sergio au fost aproape să mai înscrie pe final, Camora lovind în două rânduri bara, în timp ce Kapetanos a trimis aproape de poartă din 6 metri, printr-o execuţie spectaculoasă, din întoarcere.

Deja calificată după etapa trecută, Manchester United a folosit o formulă de echipă experimentală la Istanbul, contra lui Galatasaray, iar turcii au profitat, impunându-se cu 1-0. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat Burak Yilamz, cel care a reuşit un hattrick la Cluj cu CFR, în minutul 53.

CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto, Piccolo, Cadu, Rada, Camora, Mureşan, R. Bastos (Godemeche 82), L. Alberto, Rui Pedro (Kapetanos 81), Sougou (Aguirregaray 74)

Braga: Beto - Coelho, Ismaily, Douglao, R. Amorim, R. Micael, L. Salino (H. Barbosa 33), Custodio, Alan, H. Viana (Mossoro 68), Eder (Ze Luis 57)

Clasament grupa H: 1.Man. United 12p, 2.Galatasaray 7p, 3.CFR Cluj 7p, 4.Braga 3p.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close