Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Europa League: Pandurii, Astra şi Petrolul s-au calificat în turul trei preliminar

Europa League: Pandurii, Astra şi Petrolul s-au calificat în turul trei preliminar

Europa League: Pandurii, Astra şi Petrolul s-au calificat în turul trei preliminar
de M.T.    |    25 Iul 2013   •   22:46

Reprezentantele României îşi păstrează invincibilitatea în actuala ediţie a cupelor europene, după ce Pandurii Tg. Jiu, Astra Giurgiu şi Petrolul Ploieşti au obţinut calificarea în al treilea tur preliminar din Europa League.

După 0-0 în Estonia, vicecampioana din Liga I, Pandurii Tg. Jiu, a câştigat returul de pe teren propriu cu Levadia Tallinn cu scorul de 4-0, la capătul unei evoluţii excelente.

Deşi nu a reuşit să înscrie, brazilianul Eric a avut o prestaţie extraordinară, oferind trei pase de goluri colegilor săi. Scorul a fost deschis de Matulevicius, după doar şapte minute, iar până la pauză soarta calificării era practic decisă, Erico şi Breeveld punctând pentru gorjeni.

În partea a doua, Erico a făcut dubla şi a stabilit rezultatul final, care a pecetluit calificarea Pandurilor, echipa lui Cristi Pustai urmând să joace în turul următor cu israelienii de la Hapoel Tel-Aviv.

Învingătoare cu 4-1 în prima manşă, disputată în deplasare, Hapoel a remizat acasă cu PFC Beroe Stara Zagora (Bulgaria), calificându-se cu scorul general de 6-3.

Astra Giurgiu părea să aibă cea mai grea misiune joi seară, după ce, la Bucureşti, în meciul tur, reuşise doar o remiză, scor 1-1, în faţa Omoniei Nicosia.

În Cipru, Budescu a fost eroul giurgiuvenilor, marcând cele două goluri prin care echipa antrenată de Daniel Isăilă s-a impus cu 2-1, reuşita gazdelor aparţinându-i lui Gikiewicz. Românii au evoluat în inferioritate numerică în ultima jumătate de oră, după ce Laban a fost eliminat pentru două cartonaşe galbene.

În turul trei, Astra va întâlni formaţia slovacă AS Trencin, care a câştigat cu 2-1 în faţa suedezilor de la IFK Goteborg, după 0-0 în primul meci.

Câştigătoarea Cupei României, Petrolul Ploieşti, a avut de îndeplinit o simplă formalitate, elevii lui Cosmin Contra câştigând meciul tur cu feroezii de la Vikingur cu scorul de 3-0.

Prahovenii şi-au respectat statutul de favoriţi şi au obţinut o victorie categorică şi în retur, scor 4-0, golurile fiind marcate de Gregersen (autogol), Hamza, de două ori, şi Grozav.

Petrolul va avea cel mai dificil adversar în turul trei, urmând să joace împotriva olandezilor de la Vitesse Arnhem.

În turul următor, Petrolul şi Pandurii vor juca primul meci pe teren propriu, în timp ce Astra va evolua în deplasare.

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close