Antena 3 Sport Fotbal intern Marius Stan: „UEFA a închis Naţional Arena”. Dragomir: „Stadionul este deschis”

Marius Stan: „UEFA a închis Naţional Arena”. Dragomir: „Stadionul este deschis”

de M.T.    |    08 Sep 2011   •   11:54
Marius Stan: „UEFA a închis Naţional Arena”. Dragomir: „Stadionul este deschis”
Sursa foto: Foto: Agerpres
Update 12:30: Preşedintele Ligii Profesioniste, Dumitru Dragomir, a declarat pentru Mediafax, că UEFA nu a interzis disputarea altor meciuri pe Naţional Arena şi nici nu se pune problema de a lua o astfel de decizie.

UEFA nu a interzis disputarea meciurilor pe Naţional Arena, stadionul este deschis. UEFA nici nu va lua o asemenea decizie. Problema gazonului însă rămâne. Pentru că pe el se mai poate juca doar un singur meci. Acum e Stan cu un delegat UEFA acolo, se mai duce şi Gigi Becali cu unul, şi inspecteazã, iar în cursul zilei de astăzi se va lua o decizie. Dar nu pot să interzică disputarea meciurilor acolo”, a explicat Dragomir.

Şeful LPF crede că soluţia propusă de finanţatorul Stelei este doar una de moment: „Este posibil şi ce spune Gigi Becali, să se înlocuiască gazonul. Este timp o săptămână, dar şi gazonul nou se va rupe după un singur meci la fel ca ăsta de acum. Singura soluţie este sã avem răbdare două luni, să poată să se prindă rădăcinile”.

----------------------

Reprezentanţii UEFA care au inspectat gazonul Naţional Arena în această dimineaţă au decis să nu mai permită disputarea altor meciuri pe noul stadion din Capitală. Informaţia a fost dezvăluită de Marius Stan, preşedintele Oţelului Galaţi, la Radio GSP.

În acest moment, Naţional Arena este închis de UEFA. Cei doi oameni trimişi la Bucureşti au luat mostre din teren şi vedem ce va urma”, a declarat preşedintele campioanei României.

După problemele cu gazonul de la meciul România-Franţa din preliminariile Campionatului European din 2012, oficialii UEFA au decis să trimită doi reprezentanţi care să inspecteze terenul şi să găsească împreună cu Primăria şi cu cluburile care îşi doresc să folosească arena cea mai bună soluţie.

Cei doi inspectori trimişi de forul european au verificat stadionul alături de Adrian Oprişan, administratorul Gama Verde SRL, firma care a pus gazonul, preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi directorul departamentului de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru. La final, s-au deplasat la sediul federaţiei, acolo unde vor participa la o şedinţă, la care va lua parte şi Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, şi la care ar putea fi chemaţi şi reprezentanţii cluburilor.

Cu toate acestea, Gigi Becali oferă asigurări că se va ocupa personal de problema terenului de pe Naţional Arena, însă pune condiţia ca Primăria să nu lase Oţelul să folosească stadionul dacă nu va plăti pentru gazon.

Am stabilit cu gazonul, se rezolvă. Va costa 360.000 de euro. Eu am zis 300.000 de euro, dar ei au zis 360.000 şi probabil că voi face ca ei. Cel mai probabil va fi montat luni sau marţi. Va fi pus într-o zi şi jumătate, după aia poţi să şi dansezi pe el. E clar că 100-110.000 de euro îi va asigura George Copos, că mi-a promis. Să vedem ce facem cu Marius Stan. Dacă nu plăteşte, propun Primăriei să nu lase Oţelul să joace pe Naţional Arena”, a spus finanţatorul Stelei.

În condiţiile în care decizia UEFA va deveni oficială, situaţia se complică pentru reprezentantele României în cupele europene. Cel mai dramatic este cazul campioanei Oţelul Galaţi, deoarece, în acest moment, nicio altă arenă din ţara noastră nu este omologată pentru Liga Campionilor.

Pentru Steaua şi Rapid există variantele Cluj, Timişoara sau stadionul Dinamo, arena din Piatra Neamţ fiind deja rezervată de FC Vaslui.

Noile stadione din Cluj şi Ploieşti nu intră în calcule, pentru că nici unul nu a fost inspectat şi aprobat de forul european, iar aceste acţiuni nu pot fi făcute într-un timp atât de scurt.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close