Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua a remizat la Cluj cu Schalke 04, scor 0-0, în Europa League

Steaua a remizat la Cluj cu Schalke 04, scor 0-0, în Europa League

Steaua a remizat la Cluj cu Schalke 04, scor 0-0, în Europa League
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    15 Sep 2011   •   23:59

Steaua a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul cu Schalke 04 din prima etapă a grupei J din Europa League. Echipa lui Ronny Levy completează astfel seara bună a fotbalului românesc pe continent, începută cu victoria Rapidului la Tel-Aviv şi cu remiza Vasluiului la Roma.

 
Prima ocazie a meciului l-a avut în prim-plan pe un român, însă pe cel din echipa oaspete. În minutul 8, Farfan a pătruns pe dreapta, a intrat în centru, apoi i-a pasat lui Marica, însă atacantul lui Schalke nu a prins spaţiul porţii din interiorul careului. 
 
Avertizaţi din start de forţa ofensivă a germanilor, Steaua s-a mulţumit să se apere exact şi să încerce să mizeze pe contraatac pe viteza lui Tatu şi a lui Mihai Costea, cu Prepeliţă jucând rolul servantului. Planul nu a dat rezultatele aşteptate, pentru că fundaşii echipei lui Ragnick s-au aflat mereu mereu la post şi i-au blocat pe atacanţii roş-albaştrilor.
 
Finalul primei reprize a adus alte două oprtunităţi importante pentru vizitatori, care ar fi putut deschide scorul la lovitura de cap a lui Raul, respinsă în corner de Tătăruşanu, sau la reluarea din careu a lui Huntelaar, blocată excelent de Brandan.
 
Aspectul jocului nu s-a schimbat nici după pauză, Schalke având iniţiativa, dar, din fericire, fără a mai pune în pericol poarta elevilor lui Levy, cu excepţia fazei din minutul 65, atunci când Huntelaar a lovit transversala.
 
Pentru Steaua, principala armă ofensivă a rămas brazilianul Tatu, care a încercat câteva curse în defensiva germană, dar de fiecare dată apărătorii adverşi au reuşit să-l blocheze pe jucătorul bucureştenilor.
 
Fără să impresioneze decât prin pragmatism, roş-albaştrii n-au avut nicio ocazie de a marca, Steaua obţine un punct din întâlnirea cu cel mai puternic adversar din grupa J şi aşteaptă acum meciul de peste două săptămâni, din deplasare, împotriva ciprioţilor de la AEK larnaka, sperând ca atunci să bifeze şi prima victorie.
 
În celălalt meci al grupei, Maccabi Haifa a învins pe teren propriu pe AEK Larnaca cu scorul de 1-0. Golul israelienilor a fost înscris în minutul 54 de Ghadir.
 
Steaua: Tătăruşanu - Gardoş, Latovlevic, Galamaz, Geraldo, Brandan, Tănase (Fl. Costea 90+2), Prepeliţă (Rusescu 66), Bourceanu, M. Costea (Nikolic 80), Tatu
 
Schalke: Fahrmann - Howedes, Papadopoulos, Uchida, Fuchs, Matip, Raul, Marica (Draxler 73), Holtby, Farfan (Baumjohann 79), Huntelaar.

 

×
Subiecte în articol: steaua Schalke 04 europa league
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close