Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua încearcă să dea lovitura la Londra. Reghecampf: Mă tem doar de echipa mea

Steaua încearcă să dea lovitura la Londra. Reghecampf: Mă tem doar de echipa mea

Steaua încearcă să dea lovitura la Londra. Reghecampf: Mă tem doar de echipa mea
de M.T.    |    14 Mar 2013   •   11:36

În această seară, de la ora 22:05, Steaua încearcă să dea marea lovitură şi să se califice în sferturile de finală ale Europa League, chiar pe terenul campioanei Europei, Chelsea Londra.

Cu avantajul victoriei cu 1-0 obţinute în urmă cu o săptămână la Bucureşti, roş-albaştrii promit că nu merg pe Stamford Bridge cu gândul la un joc defensiv.

„Suntem o echipă care joacă fotbal, ne place să conducem meciul. Asta vom încerca să facem şi joi seară. Nu încercăm să ne facem jocul după adversar, încercăm să dominăm şi să avem posesie”, a spus Laurenţiu Reghecampf la conferinţa de presă de miercuri.

Tehnicianul stelist a recunoscut că se teme doar de propria echipă, pentru că „avem experienţa neplăcută a meciului de la Amsterdam, unde nu am făcut un joc foarte bun. Sper să îi fac pe jucători să evolueze cum au făcut-o în meciul tur de la Bucureşti”, deşi este conştient că „Chelsea este cel mai puternic adversar pe care l-am întâlnit până în această fază a competiţiei”.

Cea mai mare problemă cu care se confruntă Reghecampf înaintea partidei o reprezintă accidentarea lui Latovlevici, care este incert din cauza unei accidentări. „Lato are o problemă medicală şi încercăm să-l recuperăm, în rest tot lotul e valid. Este un jucător greu de înlocuit, dar vom găsi cea mai bună soluţie dacă nu va putea juca”, a declarat antrenorul de 37 de ani.

De la numirea lui Rafa Benitez pe banca lui Chelsea, atmosfera de la clubul londonez nu este deloc cea mai bună. Tehnicianul spaniol este contestat de proprii fani („Totul este din vina mea. Dacă ceva merge prost, lumea mă învinovăţeşte pe mine, trebuie să mă descurc şi cu asta”), iar acest aspect ar putea fi un avantaj pentru Steaua.

„Publicul are un rol important, iar dacă vom reuşi să marcăm atunci nu va fi bine pentru gazde. Noi vom încerca să le punem probleme încă din primul minut. Nu ne interesează situaţia lui Benitez, nu am discutat despre acest lucru”, a precizat Reghe.

Totuşi, lucrurile par să se fi calmat pentru moment în tabăra deţinătoarei trofeului Ligii Campionilor, după remiza obţinută duminică pe Old Trafford, scor 2-2, în sferturile de finală ale Cupei Angliei, rezultat care le permite londonezilor să evolueze pe teren propriu la rejucare.

„Am fi putut câştiga meciul cu United, iar acest lucru arată că, atunci când suntem la cel mai bun nivel, putem bate orice echipă. Sperăm să ne păstrăm această încredere şi la următorul joc şi în tot restul sezonului”, a spus Azpilicueta, fundaşul dreapta al lui Chelsea.

Rafa Benitez nu are mari probleme de lot, în afara lui Oriol Romeu, accidentat, şi a lui Demba Ba, fără drept de joc, spaniolul putându-se baza pe toţi jucătorii. Programul încărcat care o aşteaptă pe Chelsea în perioada următoare şi atenţia îndreptată spre calificarea în ediţia viitoare a Ligii Campionilor l-ar putea determina pe fostul antrenor de la Liverpool şi Inter Milano să menajeze o parte dintre titulari, aşa cum s-a întâmplat şi la Bucureşti.

„Trebuie să mă concentrez asupra pregătirii echipei pentru fiecare competiţie. Următorul joc este o prioritate. Trebuie să aleg lotul pentru următorul meci şi să mă asigur că va fi unul competitiv. Unii jucători, precum portarii şi fundaşii centrali pot juca mai multe meciuri. Pentru extreme, apărătorii laterali şi atacanţi este mai dificil din cauza intensităţii alergărilor”, a explicat Benitez.

Cu toate acestea, londonezii dau asigurări că tratează cu respect Europa League şi că au mijloacele necesare pentru a evolua în mai multe competiţii. „Avem o echipă destul de mare pentru a juca în toate competiţiile şi ne dorim să câştigăm trofee. Nu vrem să sacrificăm nimic, pentru că, din punct de vedere fizic, ne descurcăm”, a spus Azpilicueta.

Steaua s-a calificat în optimile de finală graţie loviturilor de la 11 metri, iar roş-albaştrii nu exclud posibilitatea repetării unui asemenea scenariu. „Am exersat şi penalty-urile, în eventualitatea că vom ajunge acolo”, i-a liniştit antrenorul liderului din Liga I pe jurnalişti.

Statistica spune că, în precedentele şapte vizite în Anglia, Steaua nu a câştigat niciodată, dar a obţinut două remize, 0-0 cu West Ham United, în 1999, şi 1-1 cu Southampton, în 2003. De fiecare dată, românii au mers mai departe, iar un astfel de rezultat ar însemna, şi acum, calificarea.

O calificare care, aşa cum spunea Reghecampf, nu este „importantă doar pentru noi, ca echipă, dar şi pentru fotbalul românesc”.

Echipe probabile

Chelsea: Cech - Azpilicueta, David Luiz, Cahill, A. Cole - Obi Mikel, Ramires - Mata, Oscar, Hazard - Torres

Steaua:
Tătăruşanu - Râpă, Chiricheş, Szukala, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Ad. Popa, Tănase, Chipciu - Rusescu


×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close