Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua pierde în faţa lui Schalke, dar păstrează şanse de calificare

Steaua pierde în faţa lui Schalke, dar păstrează şanse de calificare

Steaua pierde în faţa lui Schalke, dar păstrează şanse de calificare
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    01 Dec 2011   •   21:50

Steaua continuă să spere la o calificare în primăvara europeană a Europa League, deşi a pierdut meciul cu Schalke de la Gelsenkirchen, scor 1-2. Grecul Papadopoulos a deschis scorul pentru semifinalista ediţiei trecute din Liga Campionilor, însă Raul Rusescu a egalat pentru echipa lui Ilie Stan. Golul victoriei pentru germani a venit în debutul părţii secunde, când Raul a profitat de o greşeală a lui Latovlevici. 

 
Începutul de meci a fost intens, cu patru momente fierbinţi în primele zece minute, câte două la fiecare poartă. Tănase a avut o şansă excelentă de a scăpa singur cu Unnerstal, dar a greşit o preluare simplă, în timp ce Mihai Costea, excelent servit de acelaşi Tănase a tras în peluză de la 16 metri.
 
În celălalt careu, Tătăruşanu a intervenit în faţa lui Huntelaar, şut slab din 12 metri, şi Raul, a cărui lovitură de cap se îndrepta spre vinclu, însă nu a mai avut ce face în minutul 25, când grecul Papadopoulos, venit fără marcaj, a reluat în poartă centrarea perfectă a lui Jurado.
 
Părea a fi începutul unui recital al gazdelor, mai ales că, până în acel moment, Schalke dominase categoric şi a beneficiat de 10 lovituri de colţ. Ba mai mult, Tătăruşanu a fost nevoit să intervină din nou în faţa lui Huntelaar, care a profitat de o poziţionare greşită a apărării steliste, dar a tras dintr-un unghi dificil.
 
Aporape de nicăieri a venit însă acţiunea superbă a Stelei din minutul 33, când Brandan şi Tănase au schimbat câteva pase, apoi argentinianul a trimis un assist minunat către Rusescu, atacantul roş-albaştrilor înscriind cu o execuţie de vârf veritabil din marginea careului.
 
După pauză, gazdele nu au mai menţinut ritmul din prima repriză, însă chiar şi aşa Huntelaar a avut un nou duel cu Tătăruşanu, câştigat din nou de goalkeeperul stelist. Dar, în minutul 57, Latovlevici a respins greşit, până la atacantul olandez, acesta a reuşit să-i trimită lui Raul, iar ibericul nu putea rata din şase metri, marcând golul său cu numărul 73 în cupele europene şi aducând astfel victoria care o califică pe Schalke în primăvara Europa League de pe primul loc în grupă.
 
Steaua a primit un ajutor aproape nesperat din Cipru, acolo unde AEK Larnaca a învins cu 2-1 pe Maccabi Haifa. Ciprioţii au deschis scorul după un sfert de oră, prin Gonzalo Garcia, şi şi-au dublat avantajul  imediat după pauză, când a înscris Pintado. Oaspeţii nu au reuşit decât să reducă din diferenţă, graţie golului marcat de Buljat în minutul 75.
 
Pentru a merge mai departe, Steaua trebuie să câştige în ultima etapă, atunci când va juca la Bucureşti împotriva celor de la AEK Larnaca, iar Schalke să nu piardă în deplasare cu Maccabi.
 
Schalke: Unnerstall - Papadopoulos, Baumjohann (Draxler 65), Hoger, Jones, Jurado, Fuchs, Matip, Raul, Holtby (Moritz 78), Huntelaar (Marica 83)
 
Steaua: Tătăruşanu- Iliev, Latovlevici (Prepeliţă 67), Martinovic, Geraldo, Brandan, Tănase, Bicfalvi, Bourceanu, M. Costea (I. Roşu 88), Rusescu (Nikolic 69).
 
Clasament grupa J: 1.Schalke 11p, 2.Maccabi Haifa 6p, 3.Steaua 5p, AEK Larnaca 5p.


 

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close