Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Vasile Şiman este cercetat pentru evaziune fiscală şi va fi audiat săptămâna viitoare

Vasile Şiman este cercetat pentru evaziune fiscală şi va fi audiat săptămâna viitoare

Vasile Şiman este cercetat pentru evaziune fiscală şi va fi audiat săptămâna viitoare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    26 Apr 2013   •   16:45

Finanţatorul clubului Sportul Studenţesc, Vasile Şiman, este cercetat penal pentru evaziune fiscală şi urmează să fie audiat săptămâna viitoare de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor de la Poliţia Sectorului 1, au declarat, vineri, oficiali din Poliţia Capitalei, citaţi de Mediafax.

Poliţiştii îl cercetează pe Vasile Şiman doar pentru evaziune fiscală, în baza unei sesizări formulate de ANAF, dar anchetatorii fac în continuare verificări pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, fapte denunţate de Viorel Ferfelea, Andrei Lungu şi Sorin Ciobanu, fotbalişti ai clubului Sportul Studenţesc .

Şiman va răspunde la întrebările anchetatorilor săptâmâna viitoare, când acesta este aşteptat de poliţişti cu un set de acte.

În acelaşi timp, anchetatorii vor verifica mai multe acte ridicate în urma percheziţiilor făcute joi la sediul social al clubului Sportul Studenţesc, surse din poliţie declarând pentru Mediafax că, din documentele găsite de poliţişti, reiese că salariile fotbaliştilor au fost plătite, deşi aceştia nu şi-au mai primit banii din luna ianuarie.

La sediul clubului s-ar fi găsit înscrisuri din care reiese că salariile fotbaliştilor sunt achitate la zi, existând suspiciunea că actele respective au fost falsificate clubului, pentru ca jucătorii să nu poată fi declaraţi liberi de contract de către instanţele sportive, pentru neplata drepturilor salariale.

De asemenea, fotbaliştii de la Sportul Studenţesc s-au plâns că Vasile Şiman i-a înşelat atunci când au semnat contractele cu clubul. Aceştia susţin că au fost puşi de patron să semneze contracte în alb, asigurându-i că perioada în care se vor afla sub contract nu va depăşi doi ani.

La finalul perioadei, când au vrut să plece la alte echipe, fotbaliştii au aflat că în acte erau trecute perioade mult mai lungi, de până la cinci ani, au mai spus sursele citate.

În ce priveşte acuzaţia de evaziune fiscală, sursele citate au precizat că este vorba despre o sesizare formulată de ANAF, în care s-a comunicat faptul că Sportul Studenţesc nu a mai plătit impozitele pe ultimii cinci ani, prejudiciul fiind estimat la 1,6 milioane de euro.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close