Antena 3 CNN Sport Off Sport A murit fostul arbitru Otto Anderco. A fost tușier la finala Campionatului European din 1980

A murit fostul arbitru Otto Anderco. A fost tușier la finala Campionatului European din 1980

A murit fostul arbitru Otto Anderco. A fost tușier la finala Campionatului European din 1980
28 Mar 2019   •   10:39

Fostul arbitru Otto Anderco a încetat din viață azi, la vârsta de 83 de ani. Sătmăreanul a fost cel mai sonor nume dintre cei arestați în 1981, în celebrul caz "Proca".

Momentul lui de glorie a fost în 1980, când a fost tușier la finala Campionatului European, Germania – Belgia, scor 2-1. La centru a fost Nicolae Rainea, iar la cealaltă tușă – Vasile Tătar. Atunci, șapte arbitri au fost închiși. Un total de 28 de arbitri au fost scoși atunci din această activivate.

Otto Anderco a rămas în memoria microbiștilor și pentru celebrul meci Dinamo – FC Argeș, din 1979, când piteștenii au câștigat al doilea titlu. La egalitate, Argeșul devenea campioană. La victorie, titlul le revenea „câinilor”. Piteștenii au condus cu 3-1, dar Dinamo a egalat.

Piteștenii au reclamat ajutorul primit de gazde de la Anderco. În minutul 90, când scorul era egal, dar Anderco nu dădea semne că ar vrea să pună capăt jocului, Nicolae Dobrin l-a avertizat să pună punct, altfel va mai marca el un gol, scrie Libertatea.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close