Antena 3 CNN Sport Off Sport A murit un cunoscut jucător român de rugby. Deține un record greu de egalat

A murit un cunoscut jucător român de rugby. Deține un record greu de egalat

A murit un cunoscut jucător român de rugby. Deține un record greu de egalat
10 Dec 2017   •   17:13

Jucătorul de rugby  Cristi Gheorgheosu „Lungu” a încetat din viață. Acesta deține un record greu de egalat.

„Federația Română de Rugby își exprimă regretul față de decesul fostului rugbyst Cristi Gheorgheosu ”Lungu” care s-a stins din viață la vârstă de 62 de ani. Acesta este considerat cel mai înalt jucător din istoria rugby-ului românesc, la vârsta de 19 ani înălțându-se până la 2,04 m după ce la 14 ani, când s-a apucat de rugby, măsura doar 1,73 m. 
  
 Născut la 27 iunie 1955, Cristi Gheorgheosu „Lungu” a făcut primii pași în rugby la rugămintea fratelui de cruce, George Milca. A făcut întâi canotaj, după care, la vârstă de 14 ani s-a îndreptat spre rugby, pe care a început să-l practice la Clubul Sportiv Școlar București, sub îndrumarea șlefuitorilor de talente Nicolae Vizitiu, Doru Dinulescu și Cornel Munteanu, perioadă în care s-a antrenat și a jucat pe actualul Stadion Național de Rugby „Arcul de Triumf”. 
  
 În anul 1974 a câștigat titlu de campion național de juniori învingând în finala disputata pe Stadioul Giulești, eterna rivală, Școală Sportivă de Elevi Nr.2-antrenată de Doamnă rugbyului românesc, Mariana Lucescu. A continuat să joace rugby la CS STEAUA, pe perioada satisfacerii stagiului militar, fiind coleg cu Marin Ionescu, Dumitru Alexandru, Alexandru Achim, Ion Zafiescu, având că antrenor pe PETRE COSMANESCU. Și-a continuat cariera la Contactoare Buzău alături de Hari Dumitraș, după care a revenit în capitală la Sportul Studențesc avându-i colegi de echipă pe George Milca, Mircea Paraschivescu, Valentin Barba, Bebe Chiciu. 
  
 Finalul carierei rugbystice a fost la echipă Energia București antrenată de Constantin-Bebe Fugigi și de regretatul arbitru internațional, Ioan Vasilica. 
  
 După terminarea carierei rugbystice de jucător și-a dedicat activitatea unor acțiuni de binefacere ajutând mulți rugbysti și familiile acestora. 
  
 Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu o pot face luni, 11 decembrie 2017, la Capela Cimitirului Chitila Rudeni unde va fi depus. Înmormântarea va avea loc marți, 12 decembrie 2017, la prânz. 
  
 Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată pe site-ul Federației de Rugby.

×
Subiecte în articol: rugby
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close