Antena 3 Sport Off Sport Abuzuri sexuale la ferma soţilor Karolyi. Acuzații grave venite de la zeci de foste gimnaste

Abuzuri sexuale la ferma soţilor Karolyi. Acuzații grave venite de la zeci de foste gimnaste

21 Feb 2017   •   09:10
Abuzuri sexuale la ferma soţilor Karolyi. Acuzații grave venite de la zeci de foste gimnaste

Larry Nassar, 53 de ani, a fost arestat în noiembrie pentru că ar fi abuzat sexual un copil. La locuinţa sa au fost găsite materiale pornografice cu minori, iar acuzaţiile au început să curgă în direcţia sa, scrie Adevărul.

12 femei au ieşit în faţă şi au spus că au fost abuzate sexual de doctorul Larry Nassar în timpul consultului medical. Printre ele şi trei gimnaste, Jessica Howard, campioană la gimnastică ritmică în perioada 199-2001, Jamie Dantzscher, componentă a lotului de gimnastică din 1994 până în 2001, şi Jeanette Antolin, o altă fostă gimnastă din lotul naţional. Acestea au povestit în cadrul emisiunii 60 Minutes cum ajungea Larry Nassar să profite de naivitatea lor: „Era atât de sigur pe el. Pentru un copil de 13-14 ani, era greu să se împotrivească, poate că nici nu înţelegea ce se petrece“, a spus Jessica Howard. Aceasta a mai dezvăluit că o dată a mers la ferma soţilor Bela şi Marta Karolyi din Texas pentru fi examinată de doctorul Nassar: „Mi-a cerut să vin fără lenjerie intimă. A început să mă maseze şi să se apropie tot mai mult de zonele intime. Mi-am dat seama că era ciudat, dar n-am avut curajul să zic ceva, pentru că mi se tot spunea cât de norocoasă sunt că am ajuns să primesc atenţie din partea acestui doctor“.

Jamie Dantzschar a povestit că a mers la doctorul Nassar în 1995, suferind de durere de spate. „A început să îşi introducă degetele în mine. Mi-a spus că acesta este tratamentul, că aşa o să mă fac bine“.

În culpă a căzut şi Federaţia Americană de Gimnastică, pe adresa căreia a sosit o plângere împotriva doctorului în 2015. Oficialii federaţiei au declanşat propria investigaţie şi au aşteptat cinci săptămâni până să înainteze cazul către instituţiile legale. 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close