Antena 3 CNN Sport Off Sport Căpitanul „naţionalei“ Germaniei: „Nu sunt homosexual. Nu am un iubit la Koln“

Căpitanul „naţionalei“ Germaniei: „Nu sunt homosexual. Nu am un iubit la Koln“

Căpitanul „naţionalei“ Germaniei: „Nu sunt homosexual. Nu am un iubit la Koln“
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
29 Aug 2011   •   15:48

Philipp Lahm, căpitanul reprezentativei de fotbal a Germaniei, dezminte că ar fi homosexual în cartea sa intitulată „O diferenţă subtilă“, informează AFP. Autorul Lahm îi sfătuieşte, însă, pe alţi fotbalişti să nu-şi dezvăluie orientarea sexuală.
   
"Pentru început: nu sunt homosexual. Nu sunt căsătorit pentru aparenţe cu soţia mea Claudia şi nu am nici un iubit la Koln cu care trăiesc de fapt", spune Lahm, în cartea intitulată "O diferenţă subtilă".
  
Reamintind zvonurile conform cărora el ar avea un iubit la Koln, Lahm, căpitan şi al formaţiei Bayern Munchen, afirmă: "Nu-mi pasă de aceste speculaţii. Nu am nimic împotriva homosexualilor şi nu condamn homosexualitatea".
   
"Dar încă mă mai mir că persoane izolate pot avea atâta influenţă asupra opiniei publice. ?Philipp Lahm homosexual?...chiar nu era nimic mai important de povestit?", adaugă el.
   
El i-a sfătuit pe fotbaliştii profesionişti să nu-şi dezvăluie orientarea sexuală: "Mă tem că li s-ar putea întâmpla acelaşi lucru ca lui Justin Fashanu, care, după ce a recunoscut, s-a simţit într-un impas atât de mare încât s-a sinucis".
   
Primele extrase din cartea lui Philipp Lahm, publicate în urmă cu câteva zile, au produs un şoc în Germania, el criticând mai multi selecţioner, între care şi pe Joachim Löw. În urma reacţiilor suscitate, Philipp Lahm a cerut scuze, acestea fiind acceptate de federaţia germană, care a anunţat că el rămâne căpitan al echipei naţionale.
   
Lahm este căpitanul naţionalei Germaniei din 2010, el conducând echipa la ocuparea locului trei la Cupa Mondială din Africa de Sud.
  

×
Subiecte în articol: Germania fotbal
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close